Ca in Romania pe vremea lui Raposatul: 7 camerunezi au disparut la Jocurile Olimpice!

1341

Sapte sportivi din delegatia Camerunului care participa la Jocurile Olimpice de la Londra au disparut in Marea Britanie, a anuntat luni Ministerul camerunez al Sportului si Educatiei Fizice.

Cei sapte – cinci boxeri, un inotator si o jucatoare de fotbal – sunt banuiti ca au dezertat pentru a ramane in Europa, din motive economice.

„Ceea ce a inceput ca un zvon s-a dovedit in final adevarat. Sapte sportivi camerunezi care participau la Jocurile Olimpice de la Londra au disparut din Satul Olimpic”, a precizat David Ojong, conducatorul delegatiei Camerunului, intr-un mesaj transmis de la Londra autoritatilor sportive din tara sa.

Ojong a precizat ca portarul de rezerva al echipei de fotbal, Drusille Ngako, a fost prima care a disparut. Ea nu s-a numarat printre cei 18 jucatori retinuti dupa turneul preolimpic de pregatire efectuat in Scotia. In timp ce colegele sale au plecat spreCoventrypentru ultimul meci de pregatire, cu Noua Zeelanda, ea a disparut. Cateva zile mai tarziu, inotatorul Paul Ekane Edingue nu a mai fost de gasit, disparand cu tot cu bagajele pe care le avea in camera sa.

Oficialul camerunez a adaugat ca cinci boxeri eliminati de la Jocuri, Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo si Serge Ambomo, au disparut duminica din Satul Olimpic.

Oficiali ai Comitetului International Olimpic, chestionati de Reuters, au afirmat marti ca nu sunt la curent cu disparitia sportivilor africani.

Nu este pentru prima oara cand sportivii din Camerun dispar in timpul unor competitii internationale. La precedentele editii ale Jocurilor Francofoniei si Jocurile Commonwealth-ului, precum si la turneele de fotbal pentru juniori, mai multi camerunezi au parasit delegatiile lor fara acordul oficialilor.