Campionatul Mondial din 2018: Meciurile se vor desfasura la Moscova, Kazan si alte 9 orase!

866

Moscova si Sankt Petersburg figureaza, logic, pe lista celor 11 orase retinute pentru Mondialul-2018 de fotbal, anuntata simultan de Rusia si FIFA, Iaroslav si Krasnodar, care au figurat, de asemenea, ca propuneri, fiind excluse.

„Sunt convins ca va fi un mare succes. Nu numai voi, ci si presedintele, guvernul, Parlamentul si fotbalistii se afla in spatele acestei competitii”, a subliniat Joseph Blatter, presedintele FIFA, in cadrul unei ceremonii somptuoase organizate in studiourile televiziunii publice ruse.

Selectionerul Rusiei, Fabio Capello, ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, si campionul mondial brazilian Roberto Carlos se aflau printre invitati.

Meciurile Mondialului-2018 se vor disputa la Moscova, in fosta capitala imperiala Sankt Petersburg, in orasul-gazda al Jocurilor Olimpice de iarna 2014 Soci, la Kazan, Samara si Nijni Novgorod, pe Volga, la Ekaterinburg, in Ural, la Rostov pe Don si Volgograd, in Sud, in enclava europeana Kaliningrad si in capitala Mordoviei Saransk. In schimb, Iaroslav si Krasnodar au fost eliminate, lista initiala cuprinzand 13 orase.

Intr-un video difuzat in timpul ceremoniei, presedintele rus Vladimir Putin a afirmat ca prima sarcina a acestei competitii este „de a incita tinerii sa faca sport”, dar a subliniat, totodata, ca este o buna ocazie pentru a crea infrastructuri, domeniul care lipseste inca in mod dramatic in numeroase regiuni ale Rusiei. „Chiar si in conditiile actuale de turbulente in economia mondiala, realizarea unor asemenea programe este un bun mijloc de a stimula economia rusa”, a mai spus Putin.