Caprioru aduce Romaniei a treia medalie la Olimpiada. Argint la judo!

1183

Sportiva Corina Caprioriu a fost invinsa, luni, in finala categoriei 57 de kilograme, reusind sa obtina medalia de argint la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a treia pentru delegatia Romaniei la Londra.

Campioana mondiala din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei in finala olimpica, o adversara sireata si agresiva, inca din primele secunde. Dupa 3 minute, niciuna dintre sportive nu punctase, iar tensiunea crestea treptat. Initiativa i-a apartinut niponei mai de fiecare data, dar Corina a stiut sa stopeze. Matsumoto a fost la un pas de un yuko, neacordat, timpul s-a scurs, 25 secunde, 10 si final, urmand Golden Score. Japoneza a continuat cu lupta dura, dar dupa 17 secunde din prelungiri, Corina a fost penalizata decisiv, fiind acuzata ca a calcat in afara covorului, astfel ca finala a fost transata neasteptat de arbitri. Matsumoto-aur olimpic, Corina Caprioriu-argint.

Corina Caprioriu a castigat grupa D, trecand de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib (Djibouti), descalificata, si unguroaica Hedvig Karakas, in sferturi, dupa Golden Score. In semifinale, Corina a avut o lupta teribila, fara punct pe tabela pana mai erau 7 secunde, cand a reusit ippon-ul in fata lui Marty Malloy (SUA). Medaliile de bronz ale categoriei au revenit sportivelor Marti Malloy (SUA) si Pavia Automne (Franta), dupa meciurile din recalificari.

Corina Caprioriu a implinit 26 de ani in 18 iulie, este originara din Lugoj si legitimata la CSM Cluj, unde se pregateste de 13 ani in cadrul lotului olimpic feminin, cu Florin Bercean. Editia de la Londra a fost prima sa participare la Jocurile Olimpice, incheiata cu medalie de argint. In cariera de la senioare mai are o medalie de bronz mondiala, un aur si un bronz european, plus o pleiada de medalii la alte competitii internationale (9 de aur, 5 argint, 10 bronz).

Caprioriu aduce a treia medalie pentru Romania, dupa aurul castigat de Alin Moldoveanu la tir si argintul Alinei Dumitru la judo.