Pugilistul englez Carl Froch  l-a fost făcut KO în runda a cincea pe Lucian Bute care a pierdut centura mondială IBF la categoria supermijlocie.

După un început mai bun de partidă, Lucian s-a văzut trimis în corzi. Froch, împins de la spate de 10.000 de englezi, l-a pus la respect pe român. Britanicul a trecut la controlul partidei în rundele 3 şi 4, după care a dat lovitura decisivă în partea a cincea a meciului. Într-un nou raid, Froch l-a ţintuit în corzi pe Lucian şi aproape că l-a scos din ring, moment în care arbitrul a decis să oprească partida.

Bute îşi apărase de nouă ori centura mondială, o dată în România şi de opt ori în Canada. La prima „deplasare”, românul a cedat însă în faţa primului său adversar din Top 10-ul categoriei supermijlociei.

Carl Froch a dovedit ca este adversar de calibru. Numărul 3 în ierarhia boxrec, Froch a fost şi el campion mondial la WBC. A învins cîţiva boxeri de top în carieră, precum Andre Direll, Jean Pascal, Arthur Abraham, Glenn Johnson sau Jermain Taylor.

A pierdut însă şi două dispute, ambele la puncte, contra danezului Mikkel Kessler şi a americanului Andre Ward.

Pe de altă parte de cînd a devenit, în 2007, campion mondial la IBF, învingîndu-l prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, Lucian Bute şi-a apărat centura de nouă ori. În plus, un singur meci, primul cu Librado Andrade, s-a terminat la puncte. În rest, românul şi-a măturat adversarii şi a terminat cu braţele sus ridicate, cocoţat pe corzile ringului.

Dintre cei nouă pugilişti în faţa cărora Bute şi-a pus în joc centura, nici unul nu se regăsea însă în Top 10. Trei erau în Top 15 la momentul luptei (Brian Magee, Librado Andrade şi Edison Miranda), iar ceilalţi au fost în Top 20. Cel mai slab cotat a fost chiar adversarul de la Bucureşti, Jean Paul Mendy, francezul plasat pe locul 31.

211 reprize are la profesionism britanicul Carl Froch, cu 18 mai multe decît Lucian Bute

30 de victorii la profesionism are Bute, 24 repurtate prin KO

28 de succese, dintre care 20 prin KO, are în palmares Froch. Două meciuri pierdute

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.