Europa League

Cati bani pot lua echipele romanesti calificate in competitiile UEFA!

echipeleSe apropie faza grupelor Ligii Campionilor, iar UEFA a facut public bonusurile pentru acest sezon al competitiei. In mare, sunt aceleasi ca anul trecut. Au aparut unele modificari in fazele preliminare, acolo unde in sezonul trecut echipele au primit cate 140.000 de euro pentru fiecare tur jucat. Acum, bonusurile cresc progresiv: turul I – 150.000 de euro, turul II – 175.000 de euro, iar turul 3 – 200.000 de euro.

Pentru acest sezon, UEFA estimeaza venituri din drepturi TV si incasari comerciale care se ridica la 1.34 miliarde de euro brut. Forul continental anunta ca 75% din aceste incasari vor merge catre cluburile participante, sub forma de bonusuri fixe si premieri. Cei 25% ramasi merg catre UEFA, pe cheltuieli de organizare.

UEFA a alocat 500.7 milioane de euro pentru bonusuri fixe si 409.6 milioane de euro pentru market pool, cota care difera de la o echipa la alta, in functie de interesul pe care-l starneste.

Pentru play-off, forul continental a stabilit un fond de premiere de 55 de milioane de euro. Fiecare echipa ajunsa in aceasta faza va primi un bonus fix de 2.1 milioane de euro. Adevarata miza o reprezinta insa faza grupelor. Aici, bonusurile sunt impresionante si pornesc de la 500.000 de euro, cat se acorda pentru un rezultat de egalitate. Fiecare echipa care intra in grupe primeste 8.6 milioane de euro. Castigatoarea trofeului va putea castiga pana la 37.4 milioane de euro numai din bonusuri fixe, fara market pool.

1 Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP