Ce ar trebui sa faca fotbalistii dupa retragere: Semeghin si Mutu primii pe lista!

718

Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Dumitru Costin, le recomanda fotbalistilor sa devina somelieri dupa ce renunta la activitatea sportiva, aceasta fiind una dintre cele 15 meserii cuprinse intr-un program de reconversie profesionala pentru sportivi.

„Pentru unii dintre fotbalistii romani s-ar potrivi meseria de somelieri, pentru ca am constatat ca au o apetenta deosebita pentru vin, insa trebuie sa facem o distinctie intre un specialist in marketingul vinului asa cum este un somelier si un consumator notoriu de vin sau de bauturi alcoolice . Aici vorbim de o meserie, iar unora carora le place vinul, care pana la urma este un aliment, si consumat rezonabil nu produce efecte adverse. Deci, pentru cei care sunt indragostiti de vin in sensul frumos al cuvantului, nu trecand in cealalta extrema a alcoolismului cronic, este si o astfel de posibilitate. Noi am lansat un program de formare, in general mergem pe vreo 15 meserii si nu excludem posibilitatea ca ei sa fie reconvertiti profesional la finalul carierei”, a spus, joi, Costin, cu ocazia lansarii unui proiect de reconversie profesionala pentru sportivi.

Dumitru Costin a precizat ca fostul capitan al echipei nationale, Cristian Chivu, se va implica si el in acest proiect, urmand sa asiste la cursuri pentru management sportiv. „Suntem la inceput, tocmai acum am dat drumul acestui program. Sportivii au inceput deja sa acceseze si nu va ascund faptul ca am avut o discutie cu unul dintre fotbalistii inca activi, care e binecunoscut in Romania, Cristian Chivu, iar el va fi unul dintre cei care vor intra in acest program de educatie la distanta. In opinia lui, este o sansa sa fie mai bun odata cu incheierea carierei sportive, mai ales ca se apropie de o varsta la care se gandeste sa puna ghetele in cui si se gandeste ce face de acum incolo. El opteaza pentru zona managementului sportiv, el s-a inscris si la un masterat la Timisoara, dar vrea sa-si completeze nivelul de studii. A inteles cat de important este pentru un jucator sa foloseasca bruma de timp pe care o are pentru a-si completa nivelul de cunostinte”, a adaugat Costin.