Ce moment fantastic! Halep si-a revenit si continua cursa spre cucerirea US Open. Mai are doar doua hopuri

911

Simona Halep si-a revenit in setul decisiv cu Victoria Azarenka si a acces in semifinale la US Open, conform MEDIAFAX.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat doua ore si 40 minute si la capatul ei Halep a reusit a treia calificare in penultimul act al unui Grand Slam, dupa Roland Garros si Wimbledon, ambele in 2014, si a 45-a victorie in 2015.

Halep a invins, astfel, o adevarata campioana, pe Victoria Azarenka, fosta numarul 1 mondial, cu 17 titluri in palmares, dintre care doua de Grand Slam, dupa un meci in care romanca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.

Azarenka a fost agresiva de la inceput, si-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucatoare. Mingile ei au avut forta si profunzime, dar mai putina precizie. Sportiva din Belarus a dat dovada de un pic de precipitare in evolutie, a atacat fileul nepregatita uneori, a folosit lovituri nepotrivite, insa si-a corectat din mers erorile, dovedind ca locul ei este pe pozitiile inalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost in urma cu doi ani.

De partea cealalta, Halep, incurajata din tribuna de Nadia Comaneci si de Horia Tecau, s-a aparat mai mult, o postura care ii convine, si a raspuns cu obisnuita ei risipa de energie, acoperind bine terenul, si cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele in lung de linie.