Simona Halep si-a revenit in setul decisiv cu Victoria Azarenka si a acces in semifinale la US Open, conform MEDIAFAX.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat doua ore si 40 minute si la capatul ei Halep a reusit a treia calificare in penultimul act al unui Grand Slam, dupa Roland Garros si Wimbledon, ambele in 2014, si a 45-a victorie in 2015.

Halep a invins, astfel, o adevarata campioana, pe Victoria Azarenka, fosta numarul 1 mondial, cu 17 titluri in palmares, dintre care doua de Grand Slam, dupa un meci in care romanca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.

Azarenka a fost agresiva de la inceput, si-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucatoare. Mingile ei au avut forta si profunzime, dar mai putina precizie. Sportiva din Belarus a dat dovada de un pic de precipitare in evolutie, a atacat fileul nepregatita uneori, a folosit lovituri nepotrivite, insa si-a corectat din mers erorile, dovedind ca locul ei este pe pozitiile inalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost in urma cu doi ani.

De partea cealalta, Halep, incurajata din tribuna de Nadia Comaneci si de Horia Tecau, s-a aparat mai mult, o postura care ii convine, si a raspuns cu obisnuita ei risipa de energie, acoperind bine terenul, si cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele in lung de linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here