Ce se alege in ROMANIA: BLATUL sau performanta? DNA deschide ancheta in Dosarul Dinamo-Lazio!

7036

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a deschis in Dosarul Dinamo-Lazio, meci disputat in august 2007 in preliminariile Ligii Campionilor.

In prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o ancheta jurnalistica sub numele „Dosarul Dinamo-Lazio”, avand la baza informatii in exclusivitate despre partida decisiva pentru calificarea in grupele Champions League din sezonul 2007-2008. Dupa ce in tur scorul fusese 1-1, partida decisiva a fost pierduta de Dinamo, la Bucuresti, cu 1-3, in conditii care indica aranjamentul meciului, potrivit declaratiilor obtinute de ProSport.

„Blaturile sa faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci. La pauza, li s-a spus jucatorilor: <Baieti, dati-va la o parte!> E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio. Dinu si Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun”, a dezvaluit pentru ProSport Vladimir Cohn, actionar la Dinamo.

La doar doua saptamani dupa aparitia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, in urma solicitarii ProSport. De altfel, DNA a si trimis redactiei publicatiei sportive un raspuns oficial prin care informeaza inregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate in materialul ProSport.

Cazul a intrat si in atentia forurilor de specialitate internationale. Imediat dupa aparitia articolului ProSport, oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal anuntau ca UEFA a deschis o ancheta.

Intreaga serie de articole din „Dosarul Dinamo-Lazio”, cu declaratiile mai multor oficiali romani, este disponibila pe www.prosport.ro.

Sursa: mediafax.ro