Ce spune Piturca daca pierdem cu Turcia: Vatrebui sa batem Olanda la Bucuresti

933

Selectionerul Victor Piturca a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca reprezentativa Turciei este „mai aproape de victorie” in meciul ce se va disputa la Istanbul, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, dar el are incredere in jucatorii tricolori.„Ne-am definitivat pregatirile pentru meciul de maine. Este un meci extrem de important pentru noi. Si pentru Turcia este o partida importanta. Sunt convins ca va castiga cel mai bun. Turcia este mai aproape de victorie, dar eu am incredere in echipa mea. Sunt convins ca vom obtine un rezultat foarte bun. Daca vom obtine un rezultat pozitiv vom mari diferenta de puncte fata de Turcia, insa daca vom pierde totul va fi deschis in grupa. Daca vom pierde va trebui sa obtinem trei puncte in partida cu Olanda.”, a spus Piturca, la conferinta de presa sustinuta in Turcia.

El a precizat ca echipa Turciei are jucatori valorosi si talentati si de aceea isi va lua masurile necesare. „Vom lua masuri nu gandindu-ne la un jucator anume din echipa Turciei, ci la intreaga echipa. Vom fi precauti mai ales in zonele de mijloc si atac. Arda Turan este un jucator important, dar nu avem masuri speciale.”, a adaugat tehnicianul.

Piturca a mentionat ca avantajul Romaniei este faptul ca din echipa fac parte jucatori tineri, care vor sa arate ce pot. „Unii dintre fotbalistii importanti sunt tineri. Vor sa arate ce pot. Au jucat bine in meciuri foarte importante. Moralul jucatorilor este ridicat, atmosfera in echipa este foarte buna.”, a spus Victor Piturca.

Fundasul Razvan Rat a declarat ca Romania va incerca sa obtina cel putin un punct in meciul de vineri. „Turcia este o adversara foarte importanta. Vom incerca sa obtinem un punct sau puncte. Stim ca s-au vandut toate biletele pentru partida de maine. Suporterii vor crea o atmosfera incredibila, dar toate acestea pana la fluierul de start. Apoi noi ne vom concentra asupra jocului. Turcia, pentru ca joaca acasa, ar putea parea sigura ca va invinge. Eu cred ca echipa Romaniei o va pune in dificultate. Drept urmare, am putea obtine un egal sau chiar o victorie.”, a afirmat Rat.

Partida Turcia – Romania, din grupa D a preliminariilor CM-2014, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul.