Cel mai mare saritor cu prajina din lume, Serghei Bubka, vine in Romania

1053

Detinatorul recordului mondial in proba de saritura cu prajina, Serghei Bubka, in prezent vicepresedinte al Federatiei Internationale de Atletism, va participa la 2 noiembrie, la Centrul de Festivitati din cadrul COSR de la Izvorani la sarbatorirea a 100 de ani de la infiintarea FR de Atletism.

La gala de aniversare vor participa peste 400 de sportivi, personalitati si oficialitati ale federatiilor de atletism europene.

Alaturi de Bubka vor mai fi prezenti, Hansjorg Wirz, presedintele Asociatiei Europene de Atletism (EAA), Dobromir Karamarinov, presedintele Asociatiei Balcanice a Federatiilor de Atletism (ABAF), Bruno Gozellini, presedintele World Mountain Running Association.

De asemenea, in perioada 2-4 noiembrie, Romania va orgniza si sedinta de lucru a Consiliului Executiv al Asociatiei Europene de Atletism.

In cadrul Galei Aniversare, vor fi prezentate cele mai importante momente din istoria atletismului romanesc printr-o serie de scurtmetraje realizate din inregistrarile arhivelor Federatiei Romane de Atletism si ale Televiziunii Romane, iar cartea „Istoria Atletismului Romanesc” va fi lansata cu aceeasi ocazie.