Cele mai importante 10 BENEFICII ale alergatului

6018

Cand te gandesti la alergat probabil pici in una din cele doua categorii, ori iubesti sa alergi, ori nu-ti place. Ce-i face pe cei care alearga sa iubeasca acest sport? Probabil cele 10 beneficii pe care le prezentam. Potrivit celor de la ririanproject.com acestea sunt cele 10 beneficii pe care alergatul le poate aduce in viata ta:

10. Ajuta la batalia impotriva grasimii

Fie ca vrei sa slabesti sau vrei sa-ti menti silueta, alergatul este optiunea potrivita. 60% din cei care alearga o fac pentru a se mentine. Alergatul este una din activitatile principale care ajuta la arderea grasimilor.

 

 

 

 

 

9. Previne atrofierea muschilor si a oaselor

atrofiere musculare

Stand in fata calculatorului sau la birou toata ziua, muschii si oasele slabesc in putere. Alergatul este un bun sport anti-imbatranire.

 

 

 

 

 

8. Lupta impotriva bolilor

infarct

Reduce riscul de infarct si cancer de san. A devenit tratament prescris de doctori pentru pacientii predispusi la infarct, osteoporoza, diabet sau hipertensiune. Alergatul mentine elasticitatea arterelor deoarece atunci cand alergi, acestea se contracta si se dilata de trei ori decat in mod normal.

 

 

 

 

7. Mentinerea starii generale de sanatate

plamani

Una dintre cele mai bune activitati pentru imbunatatirea starii generale de sanatate, alergatul, mareste colesterolul bun si incurajeaza folosirea la capacitate maxima a plamanilor. De asemenea ajuta sistemul imunitar.

 

 

 

 

 

6. Devi increzator

incredere

Alergatul imbunatateste stima de sine si increderea cum doar anumite sporturi o pot face.

 

 

 

 

 

5. Elimina stresul

stres

Acesta este alt urias beneficiu al alergatului. Concentreazati furia sau emotiile negative in cateva sprinturi si te vei simti imediat excelent.

 

 

 

 

 

4. Faimosul “High al alergatorului“

stima

Dincolo de eliminarea stresului, s-a demonstrat ca alergatul imbunatateste atitudinea. Alergatul ajuta la eliminarea de endorfine care cauzeaza o euforie sau un sentiment de fericire. A fost folosit de ani buni pentru tratarea depresiilor si a dependentelor de tot felul.

 

 

 

 

3. Antreneaza-ti mintea

mintea

Dincolo de antrenarea corpului, alergatul te ajuta sa-ti antrenezi mintea. Trecand peste obstacolele pe care alergatul ti le scoate in cale, ti se dezvolta determinarea.

 

 

 

 

 

2. Imbunatateste coordonarea

alergare in padure

Alergand pe alei bine determinate, coordonarea ta este pusa la treaba.

 

 

 

 

 

 

1. Flexibilitate

Athletic Woman - Stretches

Nu multe sporturi pot fi practicate fara un echipament special. Sunt sigur ca vechii greci ti-ar spune ca nici pantofii sport nu sunt necesari. In zilele noastre, avem nevoie doar de o pereche de incaltaminte potrivita si suntem pregatiti.