Celebra atleta Elena Ivascenko S-A SINUCIS!

1406

Elena IvaşcenkoDirectorul centrului olimpic de pregatire Tyumen Judo, Viaceslav Iurlov, a declarat ca sportiva Elena Ivascenko, cvadrupla campioana europeana care a decedat saptamana trecuta, suferea de depresie de la Jocurile Olimpice din 2012 si de aceea s-a sinucis.

Ivascenko a fost invinsa la JO de la Londra, in sferturile de finala ale categoriei +78 kilograme, de catre sportiva cubaneza Idalys Ortiz, care a castigat ulterior medalia de aur. Elena Ivascenko a pierdut si recalificarile, in fata ucrainencei Irina Kindzerska, informeaza rsport.ru.

„Elena Ivascenko era o persoana frumoasa, buna si sociabila. O sportiva puternica in competitii, dar o tanara fragila in afara concursurilor. Depresia ei a inceput dupa infrangerea de la Jocurile Olimpice. S-a condamnat pentru acel esec. Pe acele sportive in fata carora a pierdut le invinsese inainte de mai multe ori”, a afirmat Iurlov.

Ivascenko a suferit in ultimele luni si cateva operatii la un picior si avea urmatoarea interventie chirurgicala programata in iulie. „Nu s-a plans niciodata. A tinut totul in ea. Se pare ca nu a mai facut fata depresiei si a ales sa se sinucida”, a mentionat Viaceslav Iurlov.

Elena Ivascenko a murit, sambata dimineata, dupa ce a sarit de la etajul 15 al unui bloc din orasul Tyumen. Sportiva rusa avea 28 de ani.

Autoritatile locale au anuntat ca au gasit in apartament un pasaport in care se afla un bilet de adio.

Elena Ivascenko a castigat de patru ori medalia de aur la Campionatul European, in 2007, 2009, 2011 si 2012. Ea a obtinut si o medalie de argint, in 2008, si doua de bronz, in 2007 si 2011, la Campionatele Mondiale.