CFR Cluj a fost scoasa la vanzare! Paszkany are de recuperat 100 de milioane de euro

1644

Finantatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, cauta un investitor caruia sa ii vanda o parte sau chiar toate actiunile pe care le detine la tripla campioana a Romaniei si care sa il ajute la consolidarea clubului in elita Europei, informeaza insideworldfootball.com.

Conform sursei citate, Arpad Paszkany este dispus sa vanda o parte sau chiar toate actiunile clubului pe care l-a salvat de la faliment in urma cu 12 ani, pe vremea cand se afla in Liga a III-a.

„Am petrecut peste un deceniu concentrandu-ma la dezvoltarea echipei si am consumat multa energie, timp si bani pentru a-mi implini visul. Acum trebuie sa fiu realist – stiu ca nu pot continua singur”, a spus Paszkany, care a mentionat ca a investit peste o suta de milioane de euro in clubul pe care il sustine din copilarie.

Divizia de Sports Advisory din cadrul KPMG se ocupa de cautarea unui investitor.

Printre persoanele juridice interesate s-ar afla, potrivit sursei citate, firme din China si Orientul Mijlociu.

In luna decembrie, CFR a reusit unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, invingand pe Manchester United cu scorul de 1-0, chiar pe Old Trafford.

„Datorita participarii in competitiile europene si a castigurilor obtinute din dezvoltarea jucatorilor si a transferurilor, noi conducem o afacere profitabila. Ne-am apropiat de elita europeana si acum vrem sa avem un loc stabil acolo. Totusi, pentru acest pas, mai avem nevoie de inca un imbold”, a completat Paszkany.

De cand a fost preluata de Arpad Paszkany, CFR a castigat trei titluri in Liga I (2008, 2010 si 2012), trei cupe ale Romaniei (2008, 2009, 2010) si Supercupa Romaniei (2009 si 2010).