Chauncey Hardy a fost comemorat astazi la Giurgiu

931

Jucatorul american Chauncey Hardy, decedat după ce a fost lovit într-un club de noapte din municipiul Giurgiu, a fost comemorat, marţi, la un an de la moartea sa, în Sala Sporturilor din Giurgiu, care îi poartă numele.

Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire oficiată de un preot ortodox, dupa care antrenorii şi managerii Clubului Sportiv Şcolar Giurgiu au împărţit colivă, colaci şi vin românesc, iar foştii coechipieri ai sportivului au aprins lumânări şi au adus flori pentru a îi cinsti memoria. La eveniment au mai participat managerul echipei, Smărăndiţa Iliescu, reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet, suporteri şi cetăţeni ai municipiului Giurgiu.

Pe pereţii sălii de sport se pot citi în continuare mesajele „Hardy, rest in peace” şi „Ai plecat să coordonezi echipa lui Dumnezeu!”, iar foştii coechipieri şi antrenori ai americanului au avut lacrimi în ochi pe toată desfăşurarea evenimentului, fiind vizibil copleşiti de emoţii.

După moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy şi plecarea celor mai mulţi dintre colegii lui în Statele Unite ale Americii, în vara acestui an au ajuns la Giurgiu cinci jucători noi, dintre care patru sunt americani, semn că aceştia au trecut peste şocul de anul trecut, iar antrenor este americanul Chris Terrell.

Olamae Hardy, mama lui Chauncey Hardy, a deschis un proces în Statele Unite prin care cere despăgubiri de 210 milioane dolari de la ucigaşului fiului său, Ionuţ Tănăsoaia, din partea Federaţiei Române de Baschet, spitalului din Giurgiu şi de la doi doctori nenominalizaţi.