Chivu catre Piturca: Mi-e dor de Nationala dar nu am de gand sa ma intorc!

1108

Fundasul Cristian Chivu a reafirmat, la Aeroportul Henri Coanda, inainte de a pleca in Italia, ca nu are de gand sa revina la echipa nationala, desi ii este dor de prima reprezentativa si si-ar fi dorit sa evolueze la un turneu final al Cupei Mondiale.

„Dor ii e oricui care a apucat sa traiasca emotiile de a juca sub tricolor si de a-si reprezenta tara. Eu nu am spus nicio secunda ca ma voi intoarce. Eu am spus ca mi-e dor, dar asta nu inseamna ca voi reveni, pentru ca asta de obicei se interpreteaza. O spun acum: Nu nu am de gand sa ma intorc!”, a declarat Chivu, dupa ce a fost intrebat daca ii este dor de echipa nationala.

Intrebat apoi daca nu i-ar placea sa joace la Cupa Mondiala, Chivu a raspuns: „Mi-ar placea, mi-ar fi placut sa joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie si din pacate nu am avut posibilitatea asta. Sper sa aiba ceilalti care sunt acum la nationala. Este un «nu» categoric, nu ma poate convinge nimeni. Nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am si eu o demnitate, au fost fost niste lucruri injuste spuse despre mine si nu le pot sterge cu buretele asa de usor. Am si eu mandria mea, am fost jignit in prea multe randuri si nu vreau sa mai fiu jignit pe sanatatea si pe munca mea. Am fost jignit, am inghitit cat am putut, dar cand s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la nationala.”

Fundasul echipei Inter Milano este dispus sa discute cu selectionerul Victor Piturca, dar nu crede ca acesta ii va schimba opinia. „Eu sunt dispus sa vorbesc cu domnul Piturca, sa mergem la masa, sa discut, sa-i dau un sfat. Cine stie ce-mi va spune, ce ii voi spune eu, dar raspunsul meu e in continuare nu”, a precizat fotbalistul.

Intrebat daca nu considera ca generatia tanara de la nationala ar avea nevoie de el, Chivu a evitat un raspuns direct, afirmand ca tinerii fotbalisti au nevoie de rezultate, de seriozitate si de spirit de sacrificiu. „Generatia tanara are nevoie de rezultate, de seriozitate, de sacrificiu si trebuie sa incerce sa aduca din nou lumea la stadion. Si, bineinteles, sa se califice la Cupa Mondiala si la turneele finale viitoare”, a afirmat Chivu.

 

Comentand posiblitatea ca Inter si Dinamo sa se intalneasca in play-off-ul Ligii Europa, fotbalistul a precizat ca nu doreste sa joace in cupele europene cu nicio echipa din Romania. „Nu mi-ar placea sa o intalneasc pe Dinamo, nu mi-ar placea sa joc impotriva niciunei echipe din Romania. Sper ca si Dinamo, si Inter sa se califice in faza urmatoare.”

 

El a adaugat ca a avut o oferta de a evolua la Galatasaray Istanbul, dar aceasta a cazut, si ca nu s-a pus problema unui transfer al sau la Real Madrid. „Nu nu era mai bine Real sau Galata, cu Real nu a fost nicio discutie. Cade din start aceasta ipoteza de a juca acolo. Cu Galata au fost niste discutii, dar au cazut”, a explicat el.

 

MEDIAFAX