Chivu: Razvan Lucescu a fost singurul din fotbalul romanesc care mi-a luat apararea!

810

Fundasul Cristan Chivu a vorbit, miercuri, despre retragerea de la nationala, afirmand ca are o datorie morala fata de Razvan Lucescu pentru ca l-a lasat la greu si ca fostul selectioner a fost singurul care i-a luat apararea in momentele grele prin care a trecut.

„Razvan Lucescu a fost singurul care a venit de cinci ori dupa ce… Razvan stia din Bosnia ca ma voi retrage. Pana am facut eu anuntul, au mai trecut vreo doua-trei luni. Si Razvan stia decizia pe care am luat-o si a incercat sa-mi schimbe decizia si sa nu o fac publica. Eu fata de Razvan am o datorie morala, pentru ca l-am lasat la greu. L-am lasat pentru ca nu am mai suportat anumite lucruri care m-au deranjat. El le stie foarte bine si pana la urma le-a inteles. Mi-ar fi greu in momentul de fata sa ma intorc cu un alt antrenor pentru ca valorile mele sunt total diferite de valorile pe care le au altii care nu pun pret pe umanitate, pe prietenie si pe principiile pe care le are fiecare. Razvan a fost singurul om din fotbalul romanesc care mi-a luat apararea in anumite momente ale carierei mele. Nu-mi amintesc sa fi facut altcineva asa cum a facut-o el. Pentru asta mi-e prieten si imi va fi prieten tot timpul de acum inainte”, a afirmat fundasul formatiei Internazionale Milano la Ora de ProSport de la Sport.ro.

Intrebat daca l-au deranjat coechipierii de la echipa nationala si de aceea a decis sa se retraga, Chivu a raspuns ca nu colegii l-au suparat, ci faptul ca i-a fost pus la indoiala profesionalismul. Totodata, jucatorul a declarat ca ii este dor de echipa nationala si de emotiile pe care le traieste un fotbalist la prima reprezentativa.

„Nu m-au deranjat colegii, m-au deranjat multe lucruri de-a lungul timpului, m-au deranjat anumite declaratii. Nu aveam nevoie, dar m-a deranjat, de principiu, ca nu mi-a luat nimeni apararea, in afara de Razvan. S-a umplut paharul cu toate astea si pe sanatatea mea nu-mi doresc sa fiu terfelit si batjocorit, pentru ca nu cred ca merit. Am decis sa renunt pentru ca asa am considerat eu ca e cel mai bine si raman la parerea ca a fost o decizie buna, chiar daca o spun cu toata sinceritatea, atunci cand joaca echipa nationala, mi-e dor sa joc pentru echipa nationala, mi-e dor sa-mi apar tara, mi-e dor sa imbrac acel tricou, mi-e dor sa traiesc anumite emotii, pe care doar la echipa nationala le traiesti ca jucator de fotbal. Accept faptul ca sunt facut tradator de catre anumite persoane. Eu unul consider ca mi-am facut pe deplin datoria fata de echipa nationala. M-a deranjat ca mi s-a pus la indoiala profesionalismul meu”, a explicat fotbalistul in varsta de 32 de ani.