Cine vrea sa se plimbe pe Dambovita alaturi de Ivan Patzaichin?

979

Ivan Patzaichin ii asteapta pe bucuresteni, sambata, 20 octombrie, de la ora 10,00, la o plimbare cu canotca pe Dambovita. Doua canotci dunarene de 10 + 1 locuri sunt pregatite sa ia startul din fata Bibliotecii Nationale, in curse ce se vor desfasura pe ochiul de apa dintre biblioteca si Podul Unirea.

Bucurestenii pot testa cu aceasta ocazie canotca, o barca cu vasle creata pe baza experientei de competitie a lui Ivan Patzaichin si se pot bucura de o zi de toamna pe apa chiar in centrul orasului.

”Sa iesi cu barca pe Dambovita este ideea pe care vreau sa o propun bucurestenilor. Plimbarile cu barca ar putea deveni o activitate fireasca, de weekend. Ochiul de apa de la Biblioteca Nationala este cel mai potrivit pentru o plimbare si, pentru a va convige cat de simplu si de placut e sa iti petreci timpul pe apa, chiar in mijlocul orasului, va invit sambata la Biblioteca Nationala, pe terasa dinspre Dambovita unde dam startul plimbarilor cu canotca”, a declarat Ivan Patzaichin, intr-un comunicat remis Agerpres.

Experienta de a vasli o canotca face parte din calendarul de 2 saptamani cu intamplari si dezbateri de solutii pentru recuperarea Dambovitei, raul uitat al Capitalei. Sub titlul ”Conecteaza-te la natura.

Strategii de recucerire a urbanitatii”, programul propune conferinte, ateliere, instalatii artistice in biblioteca si pe cheiurile Dambovitei cu scopul de a atrage atentia asupra potentialului inca neexploatat al apei si al zonei centrale, adiacente Bibliotecii Nationale, precizeaza comunicatul.

Canotca, o ”inventie” a Asociatiei ”Ivan Patzaichin – Mila 23”, este o bicicleta a apelor si serveste ca vehicul de agrement si de competitie. Construita din dorinta de a promova mestesugul romanesc, canotca este denumita asa dupa lotca de la care preia materialul, si dupa canoea de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral „made in Romania”, cu un design unicat, facuta din lemn, preluand mestesugul marangozilor din Delta Dunarii. Canotca a facut in vara acestui an turul Europei, fiind folosita in competitii pe Dunare la Viena, Bratislava si Budapesta si in Festivalul Rowmnania Fest de la Tulcea. Este, de asemenea, vehiculul propus pentru plimbari in Delta Dunarii, fiind disponibila turistilor prin Centrul de Ecoturism Rowmania de la Crisan.