Cluburile din Liga a II-a nu mai vor ca partidele echipelor lor sa fie listate la casele de pariuri!

964

liga 2Cluburile din Liga a II-a nu mai doresc ca partidele echipelor lor sa fie listate la casele de pariuri, a declarat presedintele gruparii Dunarea Galati, Auras Brasoveanu.

„Lipsa reprezentatilor din Liga a II-a este un boicot fata de modul in care intelege patronatul caselor de pariuri sa colaboreze cu respectivele grupari sportive. Este o problema foarte importanta. S-a incercat un dialog chiar si pe 5 august, dar a fost refuzat de catre reprezentantul caselor de pariuri. Si cluburile au drepturile lor. Cluburile se simt sub presiune din cauza faptului ca sunt listate la casele de pariuri. Cluburile prefera sa nu mai fie listate la pariuri pentru a nu mai fi o presiune in plus. Se numesc drepturi de autor”, a declarat Brasoveanu, singrul oficial din L2 prezent la seminarul „Don’t fix it”, organizat de Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, in colaborare cu FRF si Patronatul Organizatorilor de Pariuri din Romania.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a tinut insa sa-i precizeze lui Brasoveanu, care este reprezentantului Ligii a II-a in Comitetul Executiv al FRF, ca forul de la Casa Fotbalului este organizatorul competitiei, fiind cel care poate negocia cu casele de pariuri. „Nu dumneavoastra organizati, federatia organizeaza. Dumneavoastra va afiliati, daca vreti sa participati, bine, daca nu vreti, foarte bine, mergeti ca Mititelu. Noi suntem organizatorii, dumneavoastra doar participati la competitie”, i-a transmis Sandu lui Brasoveanu.

Potrivit unor surse din cadrul unei grupari din esalonul secund, reprezentantii cluburilor din Liga a II-a vor sa se constituie parte civila si sa actioneze in instanta casele de pariuri in cazul in care vor mai lista meciuri din aceasta divizie. Conducatorii acestor cluburi considera ca li se cuvin echipelor o parte din castigurile caselor de pariuri in urma listarii meciurilor.