Colegiul Director al CNCD l-a amendat cu 1.000 de lei pe fostul crainic al clubului Steaua, Gabriel Safta, l-a avertizat pe managerul Stelei, Mihai Stoica, si a ajuns la concluzia ca unele mesaje afisate de galeria echipei ros-abastre la derbyul cu Rapid au avut un caracter rasist.

„Fapta crainicului stadionului, domnul Gabriel Safta, de a da tonul scandarilor cu caracter rasist constituie discriminare si a fost sanctionata de catre CNCD cu amenda contraventionala in cuantum de 1.000 lei.Fapta managerului sportiv al Clubului FC Steaua, domnul Mihai Stoica, de a imita o pasare are caracter rasist, constituie discriminare si a fost sanctionata de catre CNCD cu avertisment. La stabilirea sanctiunii s-a avut in vedere comportamentul indecent al suporterilor clubului FC Rapid fata de domnul Mihai Stoica.
Nu s-a retinut nicio raspundere juridica fata de Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal”, se arata intr-un comunicat la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.
Clubul Steaua nu poate fi amendat de doua ori

Totodata, CNCD a stabilit ca bannerele afisate in timpul meciului de catre suporterii echipei Steaua cu mesajele „Avem deasupra noastra dovada ca politia franceza isi face datoria”, „Aripi negre colorate/ In peluza adunate”, „Nu ragusiti si nu va agitati, maine dupa fier vechi tre’ sa strigati” si „Respect Eugen Grigore” sunt cu caracter rasist si constituie discriminare.

Consiliul a constatat ca Jandarmeria Romana a sanctionat cu amenda contraventionala clubul Steaua pentru aceste mesaje rasiste, astfel ca nu va lua nicio decizie in acest caz pentru ca gruparea ros-albastra nu poate fi sanctionata de doua ori in aceeasi cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.