Conducerea Federatiei Romane de Hochei a demisionat!

1094

FRHG - CONFERINTAConducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata a demisionat, forul de specialitate fiind condus in prezent de secretarul general Ferencz-Tibor Portik, potrivit mediafax.ro.

Barna Tanczos a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata in anul 2008, iar in 2012 a fost reales pentru inca un mandat de patru ani. Vineri, Barna Tanczos impreuna cu vicepresedintii Attila Bencze, Florin Florea si membrii Biroului Federal – Elod Gergely Antal, Dumitru Emilian Cernica, Szilard Cseke, Erno Lazar, Ervin Miklos, Zoltan Olti-Pasca, Gabriel Stroe, Adrian-Cosmin Toparceanu – si-au inaintat demisia.

„Am demisionat din functia de presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. Am luat aceasta decizie inca din primavara acestui an si mi-as fi dorit sa predau stafeta in data de 1 iunie 2013. «Trebuie clarificata situatia si sub supravegherea ministerului, trebuie organizate noi alegeri. Astfel se vor termina procesele, ministerul nu va mai ameninta cu retragerea finantarii si vor urma patru ani de liniste pe parcursul carora va exista posibilitatea de a construi si dezvolta» – scriam atunci pe pagina mea de web”, a spus Barna, pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata.

Tanczos Barna considera ca hocheiul romanesc s-a dezvoltat sub conducerea sa.

„Desi in anii petrecuti la conducera federatiei am privit doar in fata si niciodata inapoi, am avut in vedere provocarile zilei de maine, intr-o situatie ca aceasta in care ma aflu, nu pot sa nu fac un bilant. Si acest bilant are in vedere ceea ce am realizat cu ajutorul colegilor mei. Cele doua patinoare finalizate prin programul national de construire de patinoare, conceput si initiat de catre mine, finantarea echipelor de copii, succesele echipelor nationale, consolidarea pozitiei echipei nationale de seniori in Divizia 1, turneele internationale organizate la Miercurea-Ciuc si Brasov, programele de pregatire tinute de antrenorii canadieni pe perioada verii, Liga MOL, transmisiile TV ale meciurilor si multe alte realizari obtinute cu ajutorul colegilor mei de la federatie. Le multumesc de asemenea sponsorilor pentru sprijinul financiar pe care ni l-au acordat si nu in ultimul rand Federatiei Maghiare de Hochei pentru buna colaborare in organizarea Ligii MOL”, a explicat Barna.

La capitolul esecuri, Tanczos Barna a trecut conflictele cu prietenii, dar si scandalurile cu echipele din Bucuresti.

„Exista si nereusite. Au fost cu siguranta si decizii gresite si esecuri. Regret faptul ca din cauza hocheiului am intrat in conflict cu prietenii, cu cei care m-au sustinut. Desi consider ca am facut aceasta spre binele hocheiului, vreau sa imi cer scuze fata de cei pe care, in decursul muncii mele, i-am suparat. Imi pare rau ca echipele bucurestene nu sunt constiente de realitate si vad in mine un dusman, propriile esecuri facandu-le sa isi piarda increderea in mine”, a adaugat Barna.

Ministerul Tineretului si Sportului a oprit, in luna aprilie, finantarea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata din cauza problemelor interne, dupa ce Curtea de Apel a anulat, in 4 aprilie, alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, organizate in cadrul Adunarii Generale din 19 iulie 2012 si castigate de Tanczos Barna.

Adunarea Generala de alegeri din din 19 iulie 2012 a fost marcata de un incident in care una dintre garzile de corp ale presedintelui FRHG, Tanczos Barna, l-a amenintat cu pistolul pe Jean Pavel, fost lider al galeriei Stelei si apropiat al echipei de hochei a CSA Steaua.