Constanteanca Elizabeta Samara a devenit CEA MAI BUNA JUCATOARE din Europa la tenis de masa

932

Romania's Elizabeta Samara celebrates with her coach V. Filimon after winning her women's singles third round table tennis match against Hong Kong's Tie Yana in the ExCel venue during the London 2012 Olympic GamesElizabeta Samara este sportiva europeana cu cea mai buna clasare in ierarhia mondiala data publicitatii, sambata, de Federatia Internationala de tenis de masa (ITTF).

Samara ocupa locul 14 mondial, cel mai bun din cariera, reusind un salt de patru pozitii.

„Dupa rezultatele de la ultimul turneu ma asteptam sa urc in clasament, dar nu atat de mult. Am facut un salt foarte important, de patru locuri, am adunat multe puncte. Ma bucura foarte mult aceasta pozitie in clasamentul mondial, dar greul de abia acum incepe pentru ca va fi foarte dificil sa ma mentine acolo. Imi propun pentru noul an sa incerc sa ma apropii de chinezoaice”, a declarat Elizabeta Samara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In varsta de 23 de ani, constanteanca a avut un an 2012 de exceptie, in care a castigat doua titluri europene, a jucat finala Cupei Mondiale si a ajuns pana in optimile de finala la Jocurile Olimpice de la Londra. A fost desemanta cea mai buna sportiva din Constanta in 2012, iar in 2011 si 2012 a fost desemnata cea mai buna jucatoare de tenis de masa din Romania. Este legitimata la clubul Fenerbahce Istanbul.

Pe primele patru locuri ale clasamentului mondial se afla sportive din China, prima pozitie fiind ocupata de Ning Ding.