CRISTIANO RONALDO a castigat Balonul de Aur! VIDEO

1395

Jucatorul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a castigat pentru a doua oara Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat in cadrul unei gale desfasurate la Zurich.

Internationalul portughez Cristiano Ronaldo a plans dupa ce a primit trofeul Balonul de Aur, luni seara, la gala FIFA de la Zurich, el declarandu-se extrem de emotionat, informeaza fifa.com.

Ronaldo a urcat pe scena impreuna cu fiul sau.

„In primul rand vreau sa le multumesc tuturor colegilor mei de la echipa de club si nationala. Fara ajutorul lor nu as fi reusit. Sunt foarte fericit. Acest trofeu este extrem de greu de castigat. Trebuie sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine. Iubita mea, prietenii mei, fiul meu. Este un moment extrem de emotionant. Tot ce pot sa spun este multumesc tuturor”, a spus Cristiano Ronaldo, cu ochii in lacrimi.

El a fost imbratisat pe scena de fostul international brazilian Pele si de presedintele UEFA, Michel Platini.

Portughezul i-a devansat pe francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) si pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

Ronaldo, castigator cu 27,99 la suta din totalul voturilor

Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit castigator al trofeului Balonul de Aur dupa ce a primit 27,99 la suta din totalul voturilor, in timp ce rivalii sai Lionel Messi si Franck Ribery au fost votati de 24,72, respectiv 23,36 la suta din participantii la scrutin, informeaza France Football.

Juriul a fost format din reprezentanti mass-media, selectioneri si capitani ai echipelor nationale.

Ronaldo, in varsta de 28 de ani, a mai castigat Balonul de Aur in 2008. El a marcat in 2013 67 de goluri in 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a inscris toate cele patru goluri ale Portugaliei in dubla mansa cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondiala.

Finalist de sase ori in ultimii sapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea in 2009, 2011 si 2012.

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a castigat de doua ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio si Luis Figo, care au primit acest premiu cate o data.

Sursa: mediafax.ro