Cupa Davis: Copil il invinge pe Heliovaara si Romania egaleaza Finlanda in prima zi

997

Jucatorul Marius Copil, locul 215 ATP, l-a invins, vineri, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara, locul 325 ATP, in cel de-al doilea meci din cadrul intalnirii de Cupa Davis dintre Romania si Finlanda, scorul fiind acum 1-1.

In primul meci, Victor Crivoi, locul 354 ATP, a pierdut, tot vineri, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, in fata lui Jarkko Nieminen, locul 39 ATP.

Sambata, de la ora 15.00, perechea Horia Tecau/Florin Mergea va intalni cuplul Jarkko Nieminen/Timo Nieminen, iar duminica sunt programate, cu incepere de la ora 13.00, ultimele doua meciuri ale intalnirii: Marius Copil – Jarkko Nieminen si Victor Crivoi – Harri Heliovaara.

Intalnirea Romania – Finlanda conteaza pentru mentinerea in Grupa I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

Am inceput mai greu, am fost foarte relaxat. Harri Heliovara nu m-a surprins, a fost mai mult vina mea pentru ca i-am dat ocazia. Cred ca acum nu e totul decis pentru Romania. Maine vom avea 2-1. E primul meu meci castigat la simplu si cred ca va conta enorm pentru increderea mea. Inseamna mult. Adversarul meu de astazi nu a castigat niciun meci pentru tara sa de Cupa Davis, ma bucur ca nu a castigat nici acum, in fata mea”, a spus Copil.

Harri Heliovaara regreta ca nu a reusit sa se impuna in fata lui Copil: „Este 1-1 la general. Sigur sunt fericit pentru prima victorie de astazi, a lui Jarkko, dar si regret sa eu nu am castigat al doilea meci. M-am straduit, am avut o sansa buna in setul 2 sa inchid meciul, dar nu am profitat iar apoi meciul s-a intors in favoarea lui Marius Copil”.