CUPA DAVIS – Tecau si cu Mergea cred ca formeaza un dublu mai bun decat echipa Finlandei

989

Tenismanul Horia Tecau a declarat, joi, dupa tragerea la sorti a meciurilor din Cupa Davis, ca dublul pe care il formeaza cu Florin Mergea este mult mai „sudat” decat echipa Finlandei formata din Jarkko si Timo Nieminen si a precizat ca nu trebuie sa le dea nicio sansa scandinavilor.

„M-am consultat cu partenerul meu de la dublu, Robert Lindstedt, care il cunoaste bine pe Jarkko. O sa facem strategia meciului impreuna cu Florin Mergea. Cred ca suntem o echipa mult mai sudata decat dublul Finlandei si nu vrem sa le dam nicio sansa”, a spus Tecau.

Intrebat despre un posibil dublu cu Florin Mergea in viitor, Tecau a raspuns:

„Nu stii niciodata ce se poate intampla in viitor. In prezent, avem fiecare alte angajamente si alti parteneri la dublu. Suntem tineri, avem tot timpul si cred ca orice este posibil in viitor”.

Capitanul-nejucator al Romaniei, Ciprian Porumb, considera ca un scor egal dupa prima zi l-ar multumi.

„Jucatorilor nostri le convine ordinea de joc. Nu stiu daca suprafata ii avantajeaza sau nu pe finlandezi, dar stiu sigur ca pe noi ne avantajeaza. Sigur ca imi doresc sa conducem 2-0 dupa prima zi, dar si un 1-1 ar fi bun pentru noi”, a adaugat Porumb.

Victor Crivoi, care va juca primul vineri, a afirmat ca nu si-ar fi dorit sa evolueze in al doilea meci al zilei.

„Chiar imi doream sa joc primul meci. Asa nu voi mai sta in vestiar cu emotii, voi intra primul si sper sa aduc primul punct Romaniei”, a mentionat Crivoi.

Marius Copil a precizat ca simte putina presiune deoarece toata lumea se asteapta sa-l invinga pe numarul doi din tabara finlandeza, Harri Heliovaara.

„Trebuie neaparat sa castig vineri. Toata lumea se asteapta la asta, avandu-l adversar pe Heliovaara. Va fi greu si putina presiune, dar am mai acumulat experienta si am incredere”, a subliniat Copil.

Florin Mergea spera ca la meciurile de la Cluj-Napoca sa asiste multi spectatori.

„Au trecut cativa ani de cand nu am mai jucat impreuna la dublu cu Horia Tecau, dar si anii in care am acumulat mai multa experienta, amandoi aflandu-ne la cea mai buna clasare din cariera. Asteptam publicul alaturi de noi”, a precizat Meregea.

Desi Finlanda a anuntat echipa de dublu de sambata va fi formata din Jarkko si Timo Nieminen, aceasta ar putea alinia cuplul Jarkko Nieminen si Harri Heliovaara, schimbarile fiind posibile pana cu o ora inaintea partidei.

Capitanul-nejucator al finlandezilor, Kim Tiilikainen, considera ca ordinea meciurilor nu este importanta.

„Nu conteaza ca Jarkko, jucatorul nostru numarul 1 joaca primul meci si nici ordinea celorlalte partide. Tragerea la sorti nu este importanta pentru noi, ci meciurile si rezultatele”, a mai spus Tiilikainen.

Jarkko Nieminen, singurul jucator care va evolua in toate cele trei zile ale intalnirii, sustine ca este obisnuit cu acest ritm.

„Probabil echipa Romaniei era mai puternica daca venea si Hanescu, el este un adversar puternic, dar eu consider ca si actuala echipa a Romaniei are forta. Pentru mine nu va conta oboseala sau faptul ca voi juca in trei zile. Sunt obisnuit sa joc in acest ritm si nu va fi un impediment”, a conchis Nieminen.