DACIA FORMULA 1! O echipa din Romania va intra in „Marele Circ” din 2015!

1417

1bnnnDACIA FORMULA 1. Presa de specialitate anunta ca o echipa din Romania, condusa de Colin Kolles, fostul sef de la Force India, vrea sa intre in FORMULA 1 din 2015. Numele speculat este al celor de la DACIA, care ar urma sa concureze cu motoare RENAULT.

Presa germana scrie ca un neamt de origine romana lucreaza deja la un proiect prin care o echipa din Romania sa ia startul in sezonul 2015 al FORMULA 1. Fostul sef de la Force India, Colin Kolles, este implicat in proiect si va oferi sediul sau din Bavaria, staff-ul necesar plus componentele masinii. Kolles e producator de piese auto iar anul acesta echipa lui construieste o masina pentru Le Mans, astfel ca poate trece si la constructia unei masini F1, scriu germanii, conform sport.ro.

Dar pentru ca o echipa sa intre in FORMULA 1 este nevoie de implicarea unui producator auto, iar Adam Cooper scrie ca acest producator poate fi DACIA. Sigla producatorului de la Mioveni poate fi pusa pe un motor Renault de F1, mai scrie el. Renault livreaza motoare catre patru echipe, intre care si campionii Red Bull.

Gene Haas, unul dintre proprietarii echipei NASCAR Stewart-Haas si sarbii de la Stefan GP concureaza si ei pentru un loc in FORMULA 1.

Publicatia Auto Motor si Sport din Germania, dar si AUTOSPORT.com anunta inscrierea echipei romanesti DACIA a lui Colin Kolles pentru un loc in Formula 1.

FIA va anunta pe 28 februarie daca FORMULA 1 va avea echipe noi in 2015!