De ce crede Chipciu ca Ajax e favorita in Europa League?

778

15_429140-ga-1532-alexandru-chipciuAlexandru Chipciu, a declarat că adversara din Liga Europa, Ajax Amsterdam, are înaintea dublei cu gruparea bucureşteană avantajul faptului că este „în plin campionat”, dar steliştii vor face totul pentru a nu se vedea diferenţa.

„Nu cred că rezultatele din amicale contează chiar aşa de mult, însă consider că ar fi trebuit să câştigăm meciul cu Qabala, pentru că avem valoare. Nu mă gândesc foarte mult la meciul cu Ajax, fiindcă sunt în cantonament şi aceasta este o perioadă destul de obositoare. Dacă ne luăm după ce fac ei într-un meci sau altul, nu contează. Ajax este, însă, o echipă puternică, deoarece a câştigat campionatul de multe ori şi a vândut jucători cu foarte mulţi bani. Cred că ei sunt favoriţi, dar noi avem şanse de calificare. Cred, însă, că această echipă a fost destul de minimalizată în ultima vreme în România, ceea ce este o mare greşeală. Olandezii au un mare avantaj fiindcă sunt în plin campionat, dar vom face tot posibilul să nu se vadă diferenţa. Tănase va lipsi doar în meciul tur, dar o să ne lipsească, fiindcă este foarte greu de înlocuit. Sper, însă, să îşi demonstreze valoarea în retur şi să ne ajute să ne calificăm„, a spus Chipciu într-o conferinţă de presă.

El este de părere că jucătorii Stelei vor avea timp să pregătească dubla cu Ajax, deşi unii se vor alătura primei reprezentative, pentru meciul de miercuri, cu Australia. „Este importantă şi echipa naţională şi consider că vom avea timp să pregătim meciul cu Ajax, chiar dacă mulţi vom merge în Spania, pentru meciul cu Australia. Aşteptăm să vedem care va fi lista celor convocaţi”, a menţionat Chipciu.