De ce nu joaca Hanescu pentru Romania la Cupa Davis: A cerut foarte multi bani!

1030

143628-hanescuDirectorul general al FR Tenis, Silviu Matei, a explicat joi, pentru MEDIAFAX, cum au decurs negocierile cu Victor Hanescu pentru meciurile din Cupa Davis, cu Danemarca, si de ce tenismenul nu a fost inclus in lot.

S-au purtat negocieri, dar raspunsul sau nu a mai venit in termen util si nu a agreat nici termenii financiari propusi de FRT, potrivit declaratiilor pentru MEDIAFAX ale lui Silviu Matei, directorul general al forului:

„Este corect tot ce a spus Ciprian Porumb, adica s-au purtat negocieri cu Victor, pentru a juca in aceste meciuri, dar si in cele cu Olanda, din toamna. Nu a acceptat oferta noastra financiara in termen, adica pana la 22 ianuarie, cand aveam obligatia sa transmitem lista jucatorilor catre federatia internationala. A ratat termenul oficial. Mai mult, a primit convocarea oficiala, la fel ca toti ceilalti jucatori si trebuia sa raspunda, pana in 15 ianuarie, dar n-a facut-o”.

Silviu Matei a adãugat:

„Va pot confirma ca a avut loc acea negociere financiara si ma refer aici doar pentru participare, nu mai mult. Fireste ca exista remuneratie pentru turul in care evoluam, pentru fiecare meci castigat si, in functie de dificultate, si pentru intregul rezultat pozitiv. Am avut de spus un cuvant din punct de vedere economic si credeti-ma, nu au fost bani putini. Nu vreau sa dau publicitatii cifre, ar fi si mai rau, dar pot spune ca Victor a asteptat o suma echivalenta cu jumatate din bugetul alocat tuturor jucatorilor. Din cinci jucatori pe care-i avem de platit, nu poti cere jumatate din bugetul total. Si, din pacate, nu ne-am inteles pentru cateva mii de dolari. Personal, si daca aveam o rezerva de un milion de dolari, nu cred ca trebuia sa oferim mai mult. Jucam cu Danemarca, e cea mai slab cotata intalnire pentru noi. Daca Victor este de acord, noi facem cifrele publice, nu ne este rusine cu oferta pe care i-am facut-o. Pot sa va spun, ca idee, ca la cele doua meciuri din Argentina, ambele pierdute, el a fost remunerat cu 32.000 de dolari”.

Oficialul FRT a mai precizat ca relatia sa cu Victor Hanescu este una buna si au vorbit la telefon pe aceasta tema, chiar miercuri:

„Am vorbit la telefon, i-am explicat niste lucruri, a inteles. A mai spus insa ca nu-l intereseaza in ce tur joaca in Cupa Davis, dar sa ne gandim putin. A jucat ultima data cu Argentina. Apoi, a fost Olanda, a boicotat, cu Finlanda, anul trecut, a avut program personal, acum e situatia cum e, iar cu Olanda, in toamna, nu stie daca va veni. El vrea acum sa joace, in cel mai slab meci, cu Danemarca. Cum sa ne comportam si sa negociem atunci? Ne dorim sa avem jucatorii in cea mai buna forma in Cupa Davis, sa ne bazam pe ei, le respectam valoarea, dar si conditiile noastre, care sunt rezonabile, cred ca trebuie respectate”.

Victor Hanescu a declarat miercuri ca el se antreneaza, este intr-o forma buna si, conform regulamentului, ar putea fi convocat, pentru ca schimbarile se pot face pana cu o zi inaintea partidelor oficiale. „Da, asa este, in privinta schimbarilor din lot. Dar, personal, nu sunt de acord. Marius Copil si-a castigat dreptul de a fi in echipa la confruntarea cu Finlanda. Pe acest jucator l-am tinut pana cu doua ore inaintea expirarii termenului limita din 22 ianuarie. Si, repet, el merita sa fie in echipa. Atunci, care ar fi motivatia? Lui Victor Hanescu i-am acordat intaietate, datorita valorii sale, dar a iesit asa. Daca Ciprian Porumb, in calitate de capitan nejucator, va dori sa faca aceasta schimbare, e dreptul lui, dar personal nu sunt de acord”, a mai spus Silviu Matei, care a facut completari si in privinta unei eventuale convocari a lui Victor Hanescu, pentru partidele cu Olanda, din toamna, daca Romania va invinge Danemarca, asa cum este estimat. „Nu-mi intra in atributii sa fac convocarile. Ciprian Porumb are aceasta responsabilitate si el trebuie sa decida si pentru atmosfera din echipa, forma buna a jucatorilor si tot”.