De ce nu mai are Schumacher rezultate in F1? Presedintele Daimler: Nu i-am oferit o masina competitiva!

628

Presedintele Daimler AG si al Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a declarat ca esecul revenirii lui Michael Schumacher in Formula 1 a fost cauzat de faptul ca nu i s-a pus la dispozitie un monopost performant.

„Nu am fost in masura sa le oferim celor doi piloti (Schumacher si colegul sau Nico Rosberg), in ultimii trei ani, o masina capabila sa castige majoritatea curselor. Am fost competitivi in ceea ce priveste motoarele, dar nu si in ceea ce priveste masina. Deci ar fi complet eronat sa le facem vreun repros lui Nico Rosberg si lui Michael Schumacher”, a declarat Zetsche pentru Bild am Sonntag, care a aparut miercuri, in mod exceptional, cu ocazia Zilei Nationale a Germaniei.

Echipa de Formual 1 Mercedes a anuntat, la 28 septembrie, ca nu ii va prelungi contractul lui Michael Schumacher, 43 de ani, scadent la finalul actualului sezon, germanul urmand a fi inlocuit din 2013 de Lewis Hamilton, 27 de ani, de la McLaren-Mercedes.

Zetsche a dat asigurari ca varsta nu a reprezentat un criteriu in decizia luata, oferindu-l ca exemplu pe argentinianul Juan-Manuel Fangio, campion mondial la 46 de ani. Totusi, „tinand cont de numele lui Schumacher, asteptarile erau mari fara indoiala”, a spus Zetsche, care a adaugat ca spera ca cel mai titrat pilot din istoria F1 sa ramana in cadrul echipei dupa retragerea din activitatea sportiva.

Michael Schumacher a revenit in Formula 1 in 2010, dupa trei ani de la prima retragere a sa, atras de proiectul Mercedes, care cumparase echipa Brawn GP. Insa in doua sezoane si jumatate germanul nu a mai aratat forma care l-a ajutat sa intre in posesia celor sapte titluri mondiale, toate cucerite in prima parte a carierei lui. Michael Schumacher nu a reusit in aceasta a doua etapa a carierei decat un loc 3, la Valencia, anul acesta, si patru clasari pe locul 4. In acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat in jumatate din cele 14 curse disputate.