Degringolada la Liga 2. Cate echipe s-au inscris in noul sezon?

3387

Pe data de 20 iulie expira termenul limita de inscriere in noul sezon al Ligii 2, editia 2017-2018, campionat care ar trebui sa alinieze la start 20 de cluburi. Contactat de Liga2.ro, Auras Brasoveanu, membru reprezentant al cluburilor din esalonul secund in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, a marturisit ca pana miercuri, cu aproximativ doua zile inainte de incheierea perioadei de inscriere, 19 echipe au depus cererea de participare.

FC Brasov e singurul club care nu s-a inscris, fiindca se va desfiinta in aceasta vara. In schimb, Metalul Resita, retrogradata din Liga 2 care inca se afla in activitate, e cea de-a 20 echipa care a depus cerere de inscriere pentru a ocupa locul vacant lasat de brasoveni.

„Sunt 19 echipe inscrise, dintre cele cu drept de participare in noul sezon. Nu s-a inscris FC Brasov. A 20-a este cererea pe procedura a Metalului Resita si se va lua in calcul in situatia in care raman locuri vacante”, a spus Brasoveanu pentru Liga2.ro.

Astfel, cele 19 cluburi care au drept oficial sa participe in noul sezon al Ligii 2 si care au depus cerere sunt: Pandurii Targu Jiu, ASA Targu Mures, UTA, CS Mioveni, Chindia Targoviste, Dunarea Calarasi, CS Afumati, Olimpia Satu Mare, Luceafarul Oradea, Dacia Unirea Braila, Foresta Suceava, CS Balotesti, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timisoara, Stiinta Miroslava, Metaloglobus Bucuresti, SCM Pitesti, Ripensia Timisoara si AFC Hermannstadt.

Metalul Resita a trimis cerere de inscriere pentru a suplini locul lasat liber de FC Brasov. Federalii vor decide apoi daca vor primi sau nu echipa lui Catalin Rufa in Liga 2. Ar fi al doilea an consecutiv in care clubul lui Rufa ar fi acceptat in esalonul secund, cu toate ca nu a obtinut acest drept pe teren, dupa ce a retrogradat.

sursa: liga2.prosport.ro