Derby-ul Dinamo-Astra s-a decis in ultimele 10 minute. Un jucator IMPORTANT a revenit cu GOL de toata frumusetea

843

Derby-ul Dinamo-Astra a oferit un spectacol in tribune, dar nu si in teren, partida terminandu-se doar cu un singur gol marcat.

Astra a castigat cu 1-0 pe terenul lui Dinamo si ramane lider in Liga 1, la finalul turului din sezonul regulat.

Filipe Teixeira a semnat singurul gol al partidei de pe Arena Nationala(82), pe finalul unui meci dominat de giurgiuveni, care au avut o sumedenie de faze la poarta lui Cerniauskas.

Derby-ul care a marcat 15 ani de la disparitia lui Catalin Hildan a avut o atmosfera extraordinara. Cei peste 20.000 de spectatori de pe Arena Nationala au facut spectacol in tribune.

Astra a inceput tare si Enache a luat la tinta bara, inca din minutul 4. Gazdele au raspuns prin Rotariu, dar mijlocasul de 20 de ani nu a prins spatiul portii. Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a apartinut golgeterului Gnohere, care a fost oprit in extremis de Silviu Lung junior (39).

Repriza secunda a fost dominata de giurgiuveni. Budescu (47) si Junior Morais (49) l-au pus la grea incercare pe Cerniauskas. Nici Queiros nu a putut sa trimita mingea in plasa (68), dar Astra a continuat sa forteze – Fai a avut o interventie providentiala, la centrarea lui Enache, dar apararea bucurestenilor nu a mai avut ce face in minutul 83. Teixeira a inscris golul victoriei si Astra si-a asigurat primul loc in Liga 1 la final de tur in sezonul regulat.

Mircea Rednic ramane fara victorie in fata lui Marius Șumudica, in cele 4 dueluri directe pe care cei doi antrenori le-au avut de-a lungul vremii. Ca fotbalisti, cei doi au fost colegi timp de doua sezoane la Rapid, reusind sa cucereasca titlul cu gruparea visinie in editia 1998-1999.