Dinamo invinge greu la Severin. Danciulescu a fost decisiv

963

Dinamo a invins greu la Severin dupa un meci in care nu a impresionat. Pentru „caini” au marcat Axente si Danciulescu, iar pentru olteni, Vancea.

Din Dolj si pana-n Mehedinti (asa cum spune melodia) ura pentru Dinamo are aceeasi intensitate. La Severin adversitatea pentru „caini” este colorata in aceleasi culori, alb-albastru, blestemele adresate lor au intensitatea de la Craiova, „huo” are tot atat de multi de „o”. Si stadionul pare o macheta a „Centralului” din Banie, doar coordonatele de pe gazon sunt altele. Mai spre sud, o vizita a lui Dinamo ar fi avut efect de derby, aici meciul se strecoara pe afise lipite pe stalpi cu acelasi feedback avut de zilele orasului. Si inca din start, localnicii arata ca fitilul de la artificii se poate aprinde cu un rezultat de egalitate. Mingea nu e pentru ei, instructiunile de folosire sunt la elevii lui Bonetti. Motoarele „cainilor” au cutii negre, Boubacar si Issa Ba fiind cei care dicteaza ritmul. Computerul de bord este Catalin Munteanu. Si, pentru ca tot vorbeam de ritm, in prima repriza a fost ca pentru cod rosu. Olah putea aduce fericirea in tribune, dar in loc sa fructifice o centrare perfecta din banda, fostul „bancar” a bagat capul intre umeri precum o testoasa care simte primejdia pe cupola carapacei si trage capul la cutie.

Pulhac, faza de dvd

De partea cealalta, Axente aluneca mai tare decat o Dacie fara cauciucuri de iarna pe polei, iar fotbalul pare ca a ramas la plaja. Incearca Moutinho cu un sut care trece putin pe langa jurisdictia lui Naumovski si toti credeau ca e de ajuns pentru primele 45 de minute ale campionatului la Severin. Pana sa fluiere Tudor, Pulhac face o actiune de pus pe DVD-urile impresarilor, dar pentru „caini se lasa doar cu un corner.

Dupa pauza, aparari visatoare

De la cabine, Bonetti trimite pe teren aceleasi siluete, dar mai inspirate. Rus comanda o centrare-covrig pentru Axente si e 0-1. Spectatorii inca se intreaba cine a dat: „Alexe?, Alexa? A…nici nu mai conteaza”, ca e 1-1. Vancea, tot cu capul si tot dupa o greseala de marcaj. Pentru Dinamo incepe ce se terminase, fuga dupa gol, pentru olteni apararea cu tot poporul. Acalmie pe racoare, Bonetti muta cu Danciulescu si Curtean. Pe primul il alinta „Del Piero” la antrenamente, dar ii arata banca inaintea meciurilor. „Danciu” insa i-a demonstrat si ieri ca nu si-a pierdut pofta de gol. Cand ai un Danciulescu in echipa, parca transferul-bomba al lui Niculae la Vaslui nu mai e atat de important. Asa a gandit, se pare, si Bonetti. Sursa: prosport.ro

Fata de meciul din Supercupa Romaniei, Bonetti i-a lasat pe banca pe Balgradean si Nica, ultimul fiind usor accidentat

Ma bucur ca am fost util echipei. A fost un soc plecarea lui Marius Niculae, dar sper ca Tucudean sa se ridice la nivelul lui
Ionel Danciulescu, atacant Dinamo