Dinamo vrea sa il vanda pe Tucudean cu 3 milioane de euro. Wolfsburg intra pe fir

904

Wolfsburg l-ar vrea, dar forma recenta a atacantului ii sperie pe nemti. Conducerea lui Dinamo cauta in toate directiile variante pentru a salva clubul de la colapsul financiar in care se afla.

Pe vremuri o solutie la indemana, vanzarea jucatorilor de perspectiva pe sume importante a devenit un vis frumos in ultimii ani in „Stefan cel Mare”. Aceasta revine insa in peisaj, iar cel vizat este George Tucudean, doar ca atacantul nu confirma forma buna din startul sezonului.

Scos la vanzare dupa doua meciuri
Doua goluri cu CFR Cluj, in Supercupa, si actionarii lui Dinamo deja incepeau fortarea lui George Tucudean. Marius Niculae e vandut tocmai pentru ca pustiul de 21 de ani sa joace mai mult, iar fanteziile prind contur. Patru reusite si cu Iasi, in etapa a doua a Ligii I, iar mainile celor cu actiuni la Dinamo incepeau sa se frece. Scos pe „taraba” prin intermediul mai multor impresari, „Tucu” n-a mai confirmat increderea. Cu doar un gol in ultimele sapte partide, cel cu Petrolul, atacantul a retezat sperantele sefilor prin evolutiile sale inconsistente.

Il vrea Wolfsburg
In prezent, exista mai multe echipe care deja strang informatii despre Tucudean, cea mai importanta piata fiind cea din Germania. Vfl Wolfsburg si-a exprimat deja interesul pentru o tranzactie care-l vizeaza pe atacant, dar nemtii asteapta sa vada daca explozia fotbalistului de 21 de ani din startul sezonului a fost doar un foc de paie.

Deac si Ionita il blocheaza
O alta problema ar fi insa si imaginea pe care fotbalistii romani si-au facut-o in ultimii ani la echipele din strainatate. Torje, Deac, Ionita sunt doar cateva exemple de jucatori plecati din Liga I in schimbul unor sume importante care, mai ales in cazul ultimilor doi, s-au intors cu coada intre picioare in Romania. Tocmai din acest motiv, dar si pentru ca dinamovistii tin la pretul de 3 milioane de euro pe care i l-au stabilit lui Tucudean, o tranzactie pare greu de realizat la iarna daca fotbalistul nu-si va reveni.

O dovada ca Tucudean este principalul produs de export pe care Dinamo il pregateste este tratamentul la care acesta este supus. Titular de drept in atacul „cainilor” de la Supercupa si pana in prezent, „Tucu” a inceput ca rezerva doar doua meciuri in acest sezon: la Chiajna, in etapa a cincea si cu Petrolul, runda viitoare. Motivul e lesne de inteles. Fiecare din cele doua partide a fost urmata de turul, respectiv returul cu Metalist Harkov, meciuri in Europa, adica acolo unde Tucudean trebuia sa-si construiasca o imagine cat mai buna. A dezamagit si acolo, asa ca speranta actionarilor a ramas ca atacantul sa-si revina cat mai rapid in Liga I pentru a usura inchiderea unui transfer la iarna.