Dinamovistii l-a omagiat pe UNICUL CAPITAN, CATALIN HALDAN, la 12 ani de trecerea in nefiinta!

807

Jucatorii si fanii formatiei Dinamo Bucuresti l-au omagiat, luni, la meciul cu Pandurii Targu Jiu, contand pentru etapa a X-a a Ligii I, pe fostul capitan al „alb-rosiilor”, Catalin Haldan, decedat la 5 octombrie 2000, in timpul unui meci amical, ca urmare a unui un accident vascular cerebral.

Suporterii din Peluza Catalin Haldan au venit la meciul de pe Arena Nationala imbracati cu tricouri negre si au scandat „Te vom iubi mereu” si „Catalin Haldan inseamna Dinamo”. De asemenea, ei au afisat doua bannere pe care scria: „Dupa 12 ani vrem 11 capitani” si „Doar Haldan ne reprezinta”. Fanii au fluturat zeci de steaguri albe si portocalii cu chipul lui Haldan.

Fostul jucator al echipei Dinamo, Florentin Petre, cel mai bun prieten al lui Catalin Haldan, a mers in mijlocul galeriei dinamoviste imbracat intr-un tricou negru cu numarul 11.

Pe ecranele de deasupra terenului a fost difuzat un clip cu momente din cariera lui Haldan.

De asemenea, jucatorii dinamovisti au intrat pe teren cu un banner pe care scria „Spiritul lui Catalin e mai prezent ca niciodata”. Fotbalistii au intrat pe teren cu tricouri albe inscriptionate pe piept cu chipul „Unicului Capitan”, iar pe spate era trecut numarul 11 si numele Haldan. Jucatorii „alb-rosiilor” au aruncat aceste tricouri suporterilor de la Peluza Catalin Haldan. Copii care-i insoteau pe jucatori pe teren aveau stegulete albe cu chipul lui Haldan.

Inainte de inceperea meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria lui Catalin Haldan.

Catalin Haldan a decedat in timpul unui meci amical pe care Dinamo l-a disputat, in 5 octombrie 2000, la Oltenita, in compania formatiei locale, Santierul Naval. In minutul 74 al partidei, Haldan, s-a prabusit pe teren, fara sa fie lovit. Medicii i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie si de acupunctura fiind continuate si in ambulanta cu care a fost transportat la Spitalul Municipal Oltenita. Jucatorul nu a raspuns insa la stimuli, la ajungerea la spital medicii constatand decesul acestuia, care a fost cauzat de un accident vascular cerebral. Ulterior s-a stabilit ca Haldan suferea si de hepatita de tip C. Cu numai o saptamana inainte, Catalin Haldan efectuase, alaturi de ceilalti componenti ai lotului dinamovist, un control medical in urma caruia fusese declarat fizic sanatos. De asemenea, la toate controalele periodice efectuate la Institutul National de Medicina Sportiva a fost declarat clinic sanatos, nefiind suspect niciodata de o boala coronariana.

Catalin Haldan s-a nascut pe data de 3 februarie 1976. In prima divizie a evoluat numai la Dinamo Bucuresti, pentru care a disputat 138 de meciuri, marcand sase goluri. A fost selectionat de opt ori in echipa nationala a Romaniei, pentru care a inscris un gol.

In memoria „Unicului Capitan”, asa cum a fost numit de suporterii dinamovisti, FC Dinamo a retras tricoul cu numarul 11, purtat de Catalin Haldan. De asemenea, peluza stadionului din Soseaua Stefan cel Mare rezervata galeriei dinamoviste poarta numele fostului fotbalist, iar la intrarea in Parcul Sportiv Dinamo a fost amplasata o statuie a acestuia.