Directorul unei societati ruse de inginerie a fost arestat pentru ca a deturnat 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarna – 2014!

947

1firmeDirectorul unei societati ruse de inginerie a fost arestat pentru ca a deturnat 1,2 milioane de euro din bugetul Jocurilor Olimpice de iarna – 2014, de la Soci, potrivit mediafax.ro.

Tribunalul din Moscova a ordonat retinerea lui Viktor Matveev, director general la Tehnoprom, o firma care a semnat un contract cu societatea publica rusa Olimpstroi pentru elaborarea unei scheme de organizare a lucrarilor la siturile olimpice.

El este banuit ca a furnizat documente false care atesta ducerea la bun sfarsit a contractului, iar apoi a deturnat 53,9 milioane de ruble, a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Potrivit acestei surse, dupa ce ancheta a fost deschisa, directorul s-a internat intr-un centru cardiologic, pe care l-a parasit insa trei zile. Politia l-a retinut, sambata, cand incerca sa paraseasca tara.

Infrastructura de la Soci necesita lucrari majore pentru organizarea JO. Factura se ridica pana acum la 36 de miliarde de euro, cea mai mare suma din istoria JO.

Zeci de anchete au fost deschise pentru coruptie, iar multe dintre ele vizeaza Olimpstroi.