SPORTURI

Doi luptatori K1 din Craiova arestati pentru proxenetism si trafic cu minori

CatuseDoi sportivi craioveni suspectati ca exploatau sexual tineri in Germania si retinuti de procurori pentru proxenetism si trafic de minori au fost arestati preventiv, vineri, de Judecatoria Craiova, iar cel de-al treilea sportiv implicat in acest caz va fi cercetat in libertate.

Florin Boboc si Marian Serban, sportivii craioveni retinuti de procurorii DIICOT pentru proxenetism si trafic de minori, au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, de magistratii Judecatoriei Caiova, dupa o sedinta care a durat mai bine de o ora si jumatate.

Cel de-al treilea sportiv implicat in acest caz, Vasilica Begiu, va fi cercetat in libertate.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Dolj.

Doi dintre sportivii ridicati, joi, de catre procurorii DIICOT Craiova, suspectati ca exploatau sexual tineri in Germania, intre care si minori, au fost retinuti pentru 24 de ore sub acuzatia de proxenetism si trafic de minori.

Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, in noaptea de joi spre vineri, au fost emise doua ordonante de retinere pe numele lui Florin Boboc si Marian Serban, ambii luptatori K1.

Acestia urmau sa fie prezentati, vineri, magistratilor cu propunere de arestare preventiva. De asemenea, procurorii urmau sa ceara mandat de arestare in lipsa si pentru un ceatean german, membru al acestei retele.

Procurorii DIICOT Craiova au audiat, joi, peste 50 de persoane , printe care martori si victime ale gruparii specializate in racolarea, transportarea si exploatarea sexuala in Germania a peste 200 de persoane, unele dintre acestea minore.

Procurorii au stabilit ca, in perioada 2009-2011, invinuitii Florin Boboc, Marian Corneliu Serban si Vasilica Begiu, sportivi legitimati la un club din municipiul Craiova, practicanti ai sporturilor de contact (box si K1), au racolat si transportat in Germania tineri, printre care si sportivi minori, in scopul intretinerii de relatii sexuale, contra cost, cu cetateni germani, precum si in vederea realizarii si difuzarii unor materiale pornografice explicite.

Victimele sportivilor erau racolate dintr-un club sportiv si duse in Germania, unde erau obligate sa intretina relatii sexuale.

1 Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP