Dolce cumpără opțiunea GSP-ului pentru meciurile din liga 1

1242

Drepturile TV ale Ligii I se vor schimba din nou din toamnă. Digi şi Dolce îşi vor împărţi aproape sigur toate cele nouă opţiuni. Raportul va deveni 7-2, Dolce fiind în negocieri avansate pentru a prelua meciul deţinut sezonul trecut de Antena 1/GSPTV.

La licitaţia organizată de LPF în iunie 2011, Digi, Dolce şi Intact au cumpărat fiecare câte o opţiune pentru transmiterea Ligii I în perioada 2011-2014. Ulterior, cele şase rămase nevândute au fost achiziţionate de Digi, care a preluat astfel majoritatea covârşitoare.

Concurentul Dolce este însă pe cale să facă mai interesant raportul, fiind în negocieri avansate cu Intact pentru a prelua opţiunea transmisă sezonul trecut de Antena 1 şi GSP TV. Intact a câştigat în urmă cu un an opţiunea pentru 10,5 milioane de euro plus TVA pentru trei ani, o sumă care nu poate fi susţinută în ziua de azi de un post free-to-air, ci doar de cablişti.

Au mai rămas de plătit 7 milioane de euro
Cel mai probabil Dolce va prelua suma rămasă de plătit pentru două sezoane, 7 milioane de euro, o sumă însă mai mică pe sezon decât a plătit pentru propria opţiune – 3,5 faţă de 4,3 milioane.

Reprezentanţii celor două părţi nu comentează deocamdată oficial negocierile, dar surse din piaţa media confirmă că acestea sunt foarte avansate, rămânând practic doar de semnat actele. Dacă tranzacţia se va finaliza, în următoarele două sezoane Digi va transmite şapte meciuri pe etapă, iar Dolce va difuza două. Având în vedere cum sunt împărţite opţiunile, Dolce va ajunge să transmită cel puţin un meci foarte important în fiecare etapă.

Duelul dintre cei doi cablişti devine astfel în 2012 mult mai interesant: Digi are cele mai importante campionate de fotbal, dar Dolce contracarează, pe lângă noua opţiune, cu Euro 2012 şi JO 2012. Iar Liga Campionilor şi Europa League se va împărţi „frăţeşte” între cele două. Deocamdată UEFA a anunţat doar acordarea Ligii Campionilor către Digi şi Dolce, dar cel mai probabil şi Europa League va ajunge tot la ele.

sursa: prosport.ro