Dorinel Munteanu e optimist: Suntem favoriţi în meciul cu Olanda

885

Fostul international si antrenor al Otelului Galati, Dorinel Munteanu, lider de selectii la echipa nationala, cu 134 de prezente, a declarat, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca Romania are prima sansa in meciul de marti seara de pe National Arena, cu Olanda.

Dupa 134 de meciuri jucate in tricoul echipei nationalei, cum simtiti duelul dintre echipa lui Piturca si selectionata Olandei?

Dorinel Munteanu: „Eu cred ca Romania este favorita in meciul de marti. Dupa primele noastre rezultate din grupa de calificare, moralul jucatorilor este ridicat. Vom evolua pe teren propriu si vom avea tribunele pline, iar suporterii vor impinge echipa de la spate. Olanda, chiar daca are o arie de selectie importanta, vine la Bucuresti fara cativa jucatori de baza, iar asta poate sa conteze. Nu in ultimul rand, Piturca stie sa pregateasca foarte bine asemenea jocuri, asa cum s-a intamplat si in victoria de la Constanta in fata Olandei. Cu ordinea pe care o impune si cu principiile sale, Piturca mai poate reusi o calificare.”

Optimismul romanilor a crescut considerabil dupa victoria de la Istanbul. Multi spun ca o victorie cu Olanda ne-ar asigura locul secund in grupa. Sunteti de acord?

Dorinel Munteanu: „Nu chiar. E adevarat ca ne-ar creste sansele pentru acest loc secund, insa pana la finalul preliminariilor mai este mult. Conteaza si dubla intalnire Ungaria – Turcia. Daca Turcia pierde la Budapesta, cred ca in proportie de 90 la suta este iesita din calcule, dar noi trebuie sa nu subestimam Ungaria! Chiar daca in ultimele dueluri cu ungurii ne-am cam impus, ei vor juca impotriva noastra cu mult orgoliu, si nu trebuie sa ne consideram dinainte invingatori.”

Cum vedeti revenirea lui Mutu la echipa nationala?

Dorinel Munteanu: „Cred ca revenirea sa este benefica, dar, avand in vedere nivelul sau actual de pregatire, era clar ca nu poate fi titular la Istanbul. Eu cred ca, daca va fi bine pregatit fizic, Mutu mai poate fi util de-a lungul campaniei de calificare”