Doroftei: Ii fac cadou scaunul de la federatie lui Obreja, dar sa-si dea demisia

955

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei ii promite lui Rudel Obreja ca ii va face cadou scaunul de la federatie, dar sa-si dea demisia din functia de presedinte al Federatiei Romane de Box.

Leonard Doroftei si-a anuntat intentia de a candida la alegerile pentru conducerea Federatiei Romane de Box, alaturi de nasul sau, Francisc Vastag, si de alti fosti boxeri pentru a mai putea salva boxul romanesc.

„Ne vor trebui ani buni sa revenim dupa ce Obreja va fi dat jos cu forta de pe scaunul de presedinte. Daca voi ajunge la federatie alaturi de Feri promit sa-i fac cadou scaunul din biroul de presedinte! Rudel Obreja a distrus boxul romanesc. L-a adus in situatia de a fi dezafiliat. Nu il intereseaza ca sute de copii si antrenori din tara raman pe drumuri. Inca o data a demonstrat ca nu se gandeste la boxul romanesc, ci doar la propriul lui interes. Parjoleste totul in jurul lui. Probabil ca are deviza «Dupa mine, potopul!» Probabil ca vrea sa ramana presedinte pe viata, chiar daca asta inseamna ca boxul romanesc va avea doar o singura persoana: pe el. Cred ca ii place mult scaunul de la federatie, ca nu vrea sa-l paraseasca. Nici in ceasul al 12-lea, nu are bunul simt sa plece. Onoare? Cred ca nu face parte din dictionarul lui Obreja. Probabil ca nici daca sportivii si antrenorii vor veni la federatie sa-i ceara soacoteala ca i-a lasat pe drumuri nu va ceda. Va spune ca mai are o solutie, cum a spus mereu. A mintit lumea boxului, Biroul Federal, Autoritatea Nationala de Tineret si Sport, AIBA. Omul asta minte si cand respira. Ma intreb ce trebuie sa se mai intample cu boxul romanesc ca el sa ne lase?”, a declarat Doroftei pentru MEDIAFAX.

Biroul Executiv al Federatiei Romane de Box a decis, pe 28 septembrie, anularea Adunarii Generale Extraordinare de alegeri a presedintelui federatiei din 30 septembrie, fiind considerata nestatutara.

Pentru ca nu au fost organizate alegeri, AIBA a anuntat, joi, excluderea provizorie a Federatiei Romane de Box. Insa presedintele Rudel Obreja a precizat ca textul comunicatului de pe site-ul oficial al AIBA a fost intocmit inainte ca presedintele ANST, Carmen Tocala, sa discute si sa obtina amanarea excluderii din partea conducerii forului international.

La randul sau, Carmen Tocala a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Box vor avea loc in 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generala organizata cu acest prilej va asista si presedintele AIBA.