Dosarul Transferurilor a intrat in atentia Europei: Copos este primul vizat!

407

CONFERINTA DE PRESA - BAZA PRO RAPIDInstanta suprema a anuntat marti, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecatori, ca a primit, prin intermediul MJ, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetarilor fata de George Copos in acest caz, precum si la condamnarilor anterioare din dosar.

Magistratul asistent prezent la sedinta de marti a procesului a aratat ca, in dosarul cauzei, Ministerul Justitiei (MJ) a transmis o cerere a unui tribunal din Liechtenstein, prin care aceasta instanta solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) detalii cu privire la judecarea lui George Copos in acest caz.

Instanta straina doreste sa mai afle, potrivit magistratului asistent, ce condamnari a suferit Copos in dosarul transferurilor pana la acest moment.

Magistratul asistent nu a facut alte referiri la cererea instantei straine.

Avocatii din dosar, inclusiv cel a lui George Copos, au aratat ca nu cunosc detalii despre aceasta cerere si nici nu pot preciza daca ea poate avea legatura cu vreo cauza penala sau civila posibil existenta pe rolul acelei instantei din Liechtenstein.