Dragomir dupa procesul care i-ar putea aduce puscaria: Ori oi fi eu tampit, ori oi fi eu expirat, dar nu sunt prost!

638

Seful LPF, Dumitru Dragomir, a aratat, in fata instantei supreme, ca este nevinovat in legatura cu faptele de coruptie de care il acuza procurorii DNA, in dosarul in care acesta este judecata alaturi de fiul sau si de Gino Iorgulescu, subliniind ca el nu putea fi prieten cu acesta din urma.

Instanta suprema a finalizat, luni, recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul in care Dumitru Dragomir, fiul si soferul acestuia si Gino Iorgulescu au fost deferiti justitiei pentru fapte de coruptie, urmand sa dea o decizie definitiva in acest dosar la 8 octombrie.

In ultimul cuvant, Dragomir a aratat ca si-a dat seama ca DNA „incearca sa-l curete” de foarte multa vreme.  „Auzindu-l pe domnul procuror astazi (luni – n.r.), mi-am dat seama de cat timp vor sa ma curete si nu pot. Eu cu Gino Iorgulescu am luptat pentru postul de presedinte al LPF. Or eu va spun ca, daca exista doi oameni pe acest pamant care amandoi vor o functie si dupa aceea raman prieteni, eu ma impusc. (…) Ori oi fi eu tampit, ori oi fi eu expirat, dar nu sunt prost. Domnul procuror nu a inteles lucrurile de la Liga „, a mai aratat Dragomir.

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a precizat, la iesirea din sala de judecata, ca banii pentru terenul din aceasta cauza, cat si punerea LPF pe picioare, a facut-o fie din bani proprii, fie din sponsorizari, insa nicidecum cu banii cluburilor de fotbal.

Apararea celor patru inculpati a aratat, in fata instantei, ca Florin Badita, fostul sofer la Liga al lui Dumitru Dragomir, a platit o suma mai mica pentru terenul pe care l-a achizitionat, respectiv 60 de dolari metrul patrat, pentru ca a cumparat partea de teren aflata in panta, si nu terenul drept, asa cum a cumparat LPF, care a platit o suma mai mare, respectiv 200 de dolari pentru un metru patrat.

Concret, a aratat avocatul, Badita a cumparat un teren in care a investit o suma considerabila de bani pentru indreptare si pentru crearea posibilitatii de construire, in vreme ce LPF a achizitionat sectiunea optima de teren.

Totodata, a aratat avocatul, probele procurorilor nu sustin acuzatiile aduse celor patru, motiv pentru care a cerut mentinerea definitiva a deciziilor de achitare date pana in prezent de Tribunalul Bucuresti si de Curtea de Apel Bucuresti.

Un alt aparator al celor patru a aratat instantei ca procurorii DNA s-au sesizat in acest dosar pentru infractiune prescrisa la momentul sesizarii din oficiu. „Aceste acuzatii sunt niste fantezii neprobate. Acest dosar a fost instrumentat total abuziv”, a mai aratat avocatul, in sala de judecata.