Dragoş Agache şi Norbert Trandafir merg la Olimpiada de la Londra

1021

Secretarul general al FR de Nataţie şi Pentatlon Modern, Ştefan Iamandi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Dragoş Agache şi Norbert Trandafir vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce FINA a oferit două locuri tricolorilor, graţie rezultatelor bune şi îndeplinirii baremului B.

„Regulamentul prevede un anumit număr de sportivi, care pot participa prin îndeplinirea baremului A, dar şi un număr de sportivi, care pot fi acceptaţi de FINA, datorită rezultatelor bune şi a îndeplinirii baremului B. În această a doua situaţie s-au aflat Dragoş Agache şi Norbert Trandafir, ambii cu baremele B îndeplinite, dar şi rezultate notabile la CM şi CE. În cazul lor, FINA a trimis şi probele în care au dreptul să se înscrie, adică cea de 100 metri bras, pentru Dragoş Agache, respectiv cele de 50 şi 100 metri liber, pentru Norbert Trandafir. Ei se vor alătura Cameliei Potec, ce s-a calificat direct, cu baremul A, şi va evolua în probele de 200, 400 şi 800 metri liber. Mai avem speranţe încă şi pentru Corina Popovici, la sărituri în apă, care nu s-a calificat direct, dar poate obţine un loc, la fel ca şi cei doi înotători”, a declarat Ştefan Iamandi.

Oficialul forului naţional a mai precizat că obiectivul celor trei înotători ar fi de o clasare în primii 6 şi încă o finală.

Sursa: Mediafax