LIGA 1

DREPTATE PENTRU CRAIOVA! Universitatea a castigat procesul cu FRF!

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea Universitatii Craiova de suspendare a Hotararii AG a FRF din 14 mai 2012, pana la o solutie definitiva in speta in care gruparea olteana a solicitat anularea deciziei din 20 iulie 2011 a Comitetului Executiv al FRF, de excludere provizorie a clubului.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri, cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotararii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotararii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, in care s-a decis excluderea provizorie a gruparii patronate de Adrian Mititelu, pana la solutionarea irevocabila a cauzei.

Instanta a respins exceptia inadmisibilitatii cauzei formulata de Federatia Romana de Fotbal in aceasta cauza.

Astfel, instanta a suspendat solutionarea actiunii in anulare pana la solutionarea irevocabila a dosarului in care Universitatea Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia de anul trecut a Federatiei Romane de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Decizia de miercuri a Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In acest dosar, inregistrat in 6 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, SC Fotbal Club U Craiova a cerut suspendarea executarii Hotararii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal din 14 mai 2012, pana la solutionarea definitiva a cauzei.

In 25 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

“Instanta dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, in ceea ce priveste excluderea provizorie dictata de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea pana la solutionarea definitiva a efectelor acestei decizii. Decizia este definitiva si executorie cu recurs in termen de cinci zile”, a anuntat, luni, judecatoarea Diana Bulancea.

In acest dosar a fost declarat recurs, care urmeaza sa se judece la instanta suprema.

In 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia de anul trecut a Federatiei Romane de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat in judecata in acest dosar Federatia Romana de Fotbal si Comitetul Executiv al FRF, cerand anularea actului administrativ emis in 2011.

Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se afla in atentia procurorilor DNA, in urma plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut inceperea urmaririi penale fata de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, acuzandu-i de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal sunt invinuite de procurori in dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.

In 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federatia Romana de Fotbal, in cadrul Adunarii Generala a FRF.

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP