Duckadam a intrat azi iarasi sub bisturiul medicilor

983

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost dus marti, in jurul orei 11.00, in sala de operatii, pentru a fi supus interventiei chirurgicale de eliminare a cheagurilor de sange de pe artera bratului drept si introducere a unei grefe pe portiunea de artera subtiata.

Operatia la care va fi supus Helmuth Duckadam de catre medicii de la Spitalul Floreasca din Capitala a fost programata initial pentru luni, dar pentru ca  au fost descoperite noi leziuni in urma unei investigatii angio-RMN , s-a impus amanarea cu o zi a interventiei, au precizat surse medicale.

La ora transmiterii acestei stiri, Helmuth Duckadam este pregatit pentru operatie.

Duckadam va fi operat de catre o echipa de medici condusa de Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca

Presedintele de onoare al FC Steaua a efectuat luni o serie de investigatii, printre care angio-RMN, care au pus in evidenta alte leziuni decat cele identificate pana acum, respectiv pe vasele energente de la aorta, au spus surse medicale.

Fostul portar a fost internat in 19 septembrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind supus unor investigatii complexe in vederea interventiei chirurgicale.

Diagnosticul pus initial de medici in cazul Duckadam este insuficienta arteriala acuta la bratul drept, ceea ce inseamna ca un segment al arterei este infundat, iar sangele nu mai circula asa cum ar trebui, in aceasta zona formandu-se cheaguri care preseaza asupra vaselor. Din pacate, exista riscul ca in orice moment un cheag sa se desprinda si sa se indrepte catre inima, spun specialistii.

Incepand din 19 septembrie, Duckadam urmeaza un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulatia sanguina si abia apoi va intra in sala pentru un by-pass arterial. Aceasta operatie presupune eliminarea cheagurilor de sange si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata, creand astfel o punte de legatura.  Interventia chirurgicala este absolut necesara in cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregatita pentru interventie.

Bratul sau este acum deformat, dupa ce pe artera axilara s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimtri, care contine in interior multiple cheaguri de sange. Acest lucru a cauzat o inflamatie mare la nivelul umarului fostului portar, anevrismul cuprinzand, de asemenea, si structuri nervoase. Medicii spun ca eliminarea acestor cheaguri este absolut necesara, pentru ca, in caz contrar, exista pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operatia va consta in eliminarea anevrismului si refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial.

Helmuth Duckadam a fost internat, in 7 septembrie, la Sectia de Chirurgie Cardiocasculara din Constanta cu diagnosticul „insuficienta arteriala acuta la antebratul drept”. A fost externat o zi mai tarziu dupa ce a suferit un interventie la antebrat. La mai putin de o saptamana, in 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea data, la Spitalul Militar din Capitala. In 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe in vederea operatiei.