Duckadam: Cred ca a venit momentul ca Romania sa-si faca datoria fata de mine

866

Internat din nou, pentru investigatii, la Spitalul Militar Central, Helmuth Duckadam a tinut sa organizeze o conferinta de presa pentru a aduce clarificari asupra situatiei sale medicale.

Concluzia: presedintele de onoare al Stelei necesita o alta interventie chirugicala la bratul drept, la care are iar probleme dupa ce, joia trecuta, un cheag de singe i-a blocat circulatia singelui.

”Vreau sa-mi cer scuze pentru emotii. Nu sint obisnuit sa discut despre boli, spitale, ci despre fotbal”, asa a inceput discursul Duckadam. Care a completat imediat: ”Multi spun ca nu arat ca un bolnav. Asta si datorita sotiei mele, care mi-a dat cu pudra mai devreme. Eram palid dupa o saptamina de spitalizare. Insa nu vreau show din boala mea”.

Fostul portar (53 de ani) a precizat apoi: ”Ma confrunt cu aceasta boala de 26 de ani. In fiecare zi ma trezesc cu gindul ca o mica durere la bratul drept poate sa provoace complicatii. Nu mi-a fost usor. De multe ori am fost tentat sa renunt. dar daca familia e alaturi, te ajuta sa treci peste aceste greutati. Si am mai luat o hotarare dificila, sa ma las de fumat”.

”Dupa aceast conferinta ma externez. Chiar daca merg azi acasa, miine vin iar la analize. Luni la fel. Sper sa se termine odata acest cosmar. Si vreau ca pina la operatie sa am si eu linistea mea. Daca ar fi dupa mine as intra acum in sala de operatie. Nu e placut sa traiesti cu aceasta incertitudine, zi de zi, minut cu minut”, a mai indicat Duckadam.

Cuvintele sale din finalul conferintei: ”53 de ani mi-am facut datoria fata de Romania. Cred ca a venit momentul ca si Romania sa-si faca datoria fata de mine”. Dupa aceste vorbe, marelui Helmuth i-au dat lacrimile.

”Dupa finala de la Sevilla eram in vacanta, la Semlac, am pus mina in pamint si mi s-a deplasat cheagul de singe. In 1986 am suferit prima interventie, in 1998 a doua si in 2009 a treia. Intre aceste interventii am mai avut probleme de blocaj” Helmuth Duckadam

CE SPUNE MEDICUL
De Duckadam se ocupa medicul Cristian Gabriel. Acesta a explicat: ”Helmuth are o problema veche de 26 de ani care a necesitat trei interventii. E vorba de un anevrism. Au intervenit complicatii locale. Din punct de vedere medical, exista sanse foarte mari, peste 90 la suta, pentru a 4-a operatie. Si e un caz mai special pentru ca se realizeaza a 4-a interventie in acelasi spatiu anatomic”.

Doctorul a mai dezvaluit ca ”ar fi mai corect sa ne sfatuim cu colegi din tara si din strainatate. Am trimis date la 4 mari clinici de afara. Apoi vom vedea ce e de facut. Nefiind o urgenta, am tinut sa aflam si parerea altor colegi din clinici mai performante, poate exista si alte solutii. Speram ca apoi sa facem ceva definitiv”.