Dumitru Dragomir SOCHEAZA: Liga I va fi mica de tot!

1094

dragomirDumitru Dragomir a anuntat, marti, ca urmatoarea editie a Ligii I va avea un numar mic de echipe deoarece in afara de formatiile care nu au primit licenta mai sunt altele, in special nou-promovatele, care au probleme financiare si nu vor putea sa isi desfasoare activitatea.

Intrebat daca este clara situatia echipelor Rapid si Universitea Cluj, care nu au primit licenta pentru sezonul urmator, Dumitru Dragomir a raspuns: „Din cate am auzit eu prin federatie nu se mai poate face nimic. Nu stiu daca Liga I ramane cu 16, cred ca va fi mica de tot. In afara de cele care n-au primit licenta avem semnale ca sunt multe care nu pot sa isi desfasoare activitatea. Mai ales cele care promoveaza in Liga I. Legat de cate echipe vor fi in Liga I, ne va pune in fata unui fapt implinit comisia de licentiere a federatiei. Noi, Liga, nu avem nicio solutie sa contracaram. In niciun fel. Si dupa parerea mea nici federatia, dar s-ar putea sa gresesc”.

Din punct de vedere regulamentar, FRF nu poate renunta din sezonul viitor la licentierea echipelor care nu participa in cupele europene, dar Dumitru Dragomir sustine ca a mai vazut „lucruri facute pe picior si transformate in regulamente”. „Nu se poate, dar eu am vazut multe lucruri facute pe picior transformate in statute si in regulamente. Dar nu este regulamentar. Pentru cele care participa in cupele europene ne-am interesat si nu se poate scoate licentierea. In Grecia, sunt acum opt echipe care nu au luat licentierea si sunt retrase de pe prima scena a fotbalului elen”, a pus Dragomir.