Dundee FC va juca in Scottish Premier League in locul lui Rangers

566

  Echipa Dundee FC va înlocui în sezonul viitor al primei ligi din Scoţia formaţia Glasgow Rangers, retrogradată în liga a patra din cauza problemelor financiare, a anunţat, luni, Liga Scoţiană de Fotbal (SPL).

Dundee FC, ocupanta locului secund din liga a doua în sezonul trecut, a fost preferată formaţiei Dunfermline, singura echipă retrogradată în vară din prima ligă, pentru a-i lua locul lui Glasgow Rangers.

Astfel, oraşul Dundee va avea două echipe în prima ligă în sezonul viitor, Dundee United şi Dundee FC.

Glasgow Rangers, echipă la care este legitimat Dorin Goian, a fost retrogradată din prima ligă în cea de-a patra, din cauza problemelor financiare, s-a stabilit în urma votului ligii scoţiene de fotbal.

Vineri, 25 de cluburi din cele 30 care fac parte din SFL au votat pentru retrogradarea grupării Glasgow Rangers în liga a patra.

Directorul general al federaţiei scoţiene de fotbal, Stewart Regan, a declarat că retrogradarea lui Rangers în divizia a patra va declanşa o catostrofă economică şi totodată „moartea lentă” a fotbalului scoţian.

Rangers fusese exclusă la 4 iulie din prima ligă, în urma unui vot al cluburilor care fac parte din acest eşalon. Datoriile totale ale clubului aflat în faliment se ridică la suma de 134 de milioane de lire sterline (166 milioane de euro). O nouă societate care să administreze gruparea a fost înfiinţată de omul de afaceri Charles Green, însă fiscul britanic a respins un plan de rambursare parţială a datoriilor înaintat de acesta. Glasgow Rangers ar datora fiscului 93 de milioane de lire sterline (115 milioane de euro).

Fondat în 1872, Glasgow Rangers, echipă urmărită în medie pe teren propriu de circa 45.000 de spectatori, a câştigat de 54 de ori campionatul, de 33 de ori Cupa Scoţiei şi o dată Cupa Cupelor în 1972.

Sezonul trecut, Rangers a pierdut titlul naţional în favoarea rivalei Celtic Glasgow, după ce a fost penalizată cu zece puncte din cauza problemelor financiare.

Sursa: Mediafax