Dupa Alina Dumitru inca o sportiva de mare valoare se retrage: Camelia Potec renunta la competitiile internationale!

890

pootec_14212100Campioana olimpica de la Atena, Camelia Potec, si-a anuntat, vineri, retragerea din competitiile internationale, precizand ca s-ar putea sa revina asupra acestei deciziei in vara, insa pana atunci va ocupa postul de secretar federal in cadrul Federatiei Romane de Natatie.

„Cu greu am luat aceasta decizie. Am zis dupa Jocurile Olimpice ca imi las un timp mai mare de gandire ca sa vad daca sunt pregatita, iar dupa patru luni aceasta decizie a venit. Acum doua zile am fost la ANST pentru a discuta despre aceasta renta viagera si sa completez o cerere. In 2013, daca as fi vrut sa ma intorc la sportul de performanta, nu as mai fi putut fi la acelasi nivel si sunt doar Campionatele Mondiale.

Aceasta nu este o festivitate de retragere si nu o voi face deocamdata, pentru ca s-ar putea sa ma razgandesc. Este o retragere din competitiile internationale, dar voi inota in continuare de patru, cinci ori pe saptamana pentru ca sportul este viata mea. S-ar putea ca in vara sa decid sa ma intorc la sportul de performanta. La Campionatele Nationale din vara voi participa de placere, in afara competitiei”, a spus Potec, intr-o conferinta de presa.

Camelia Potec a afirmat ca a propus deja doua proiecte pentru copii si juniori si spera ca rezultatele sa se vada in curand. „Apoi mi s-a dat o sansa si motivanta, aceea de a fi secretar federal in cadrul Federatiei Romane de Natatie. E o functie foarte importanta care imi da puterea de a face ceva pentru natatia romaneasca. Dupa 22 de ani de performanta, pot spune ca mai mult de atat nu as fi putut face. Natatia romaneasca cred ca are nevoie de putere de munca si de oameni care vor ca ea sa fie din nou in frunte. Nu puteam refuza aceasta propunere. Am discutat cu cei de la CSA Steaua si ANST si am pus la cale doua proiecte pentru copii si juniori si sunt mandra de ele. A fost o decizie foarte grea, pentru ca stiu ce ma asteapta. Am incercat sa imi dau seama ca acest moment va veni. 2013 simt ca va fi un an norocos pentru mine, in care voi avea performante”, a explicat Potec.