Dupa scandalul din ultimele zile pe tema scoaterii postului Discovery din grila de programe, RDS RCS ar putea scoate si Eurosport 1 si 2 de pe cablu. Contractul de retransmisie intre compania de cablu si statia TV paneuropeana expira la finalul anului. RCS&RDS ar dori sa scada sumele pe care trebuie sa le achite anual catre Eurosport pentru a prelua continutul pentru abonatii sai. Primele doua ligi de fotbal din Germania si Tour de France se vad exclusiv in Romania pe Eurosport.

Posturile Eurosport sunt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, anunta adplayers.ro. Informatia vine la scurt timp dupa ce compania de cablu a renuntat sa mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunand in schimb, de la 1 octombrie, Digi World si Digi Life, din portofoliul propriu.

Surse din piata afirma ca intelegerea de retransmisie cu Eurosport expira la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat in acest moment in detaliile financiare. Concret, pentru a prelua continutul Eurosport 1 si 2, RCS&RDS n-ar mai fi de acord sa achite circa 0,4 euro/luna/abonat, ceea ce, in conditiile actuale, ar insemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta in conditiile in care in Ungaria, spre exemplu, preturile pentru Eurosport 1 si 2 ar fi mai mici cu peste 50% fata de Romania: 0,09 euro/luna/abonat.

„Eurosport e cel mai scump post din grila cablistilor si asta e o informatie de notorietate in piata media”, au precizat profesionisti din televiziune pentru GSP.

 

2 COMENTARII

  1. Eurosport este canalul de sport dupa care toate posturile de acest profil din Romania si-au facut platforma de activitate.
    Nu este usor sa trecem peste acesta nedreptate. Eu unul m-am saturat de mizeriile din liga 1 pe care le difuzati si toate sporturile de contact pe care le vad de fiecare data. Imi este greu sa cred ca am sa vad curand un meci de fotbal american, o competitie de golf si alte sporturi de care nu cred ca au auzit.
    Probabil ne vom orienta catre retelele de televiziune unde avem Eurosport , Discovery si toate posturile pe care probabil urmeaza sa le scoata.

  2. Pe bune? Hai, de ce nu le scoateti pe toate serios acuma…bine ca platim acelasi contract ca la inceput, cand aveam o gramada de posturi bune si voi rand pe rand le scoateti pe toate. Dar ce dracu, doar avem B1 si NationalTV si alte posturi de 2 bani pe care se uita doar pensionarii…rusine idiotilor, RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.