Dupa Discovery RDS RCS vrea SA SCOATA si Eurosport din grila de programe! Adio Turul Frantei!

1440

Dupa scandalul din ultimele zile pe tema scoaterii postului Discovery din grila de programe, RDS RCS ar putea scoate si Eurosport 1 si 2 de pe cablu. Contractul de retransmisie intre compania de cablu si statia TV paneuropeana expira la finalul anului. RCS&RDS ar dori sa scada sumele pe care trebuie sa le achite anual catre Eurosport pentru a prelua continutul pentru abonatii sai. Primele doua ligi de fotbal din Germania si Tour de France se vad exclusiv in Romania pe Eurosport.

Posturile Eurosport sunt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, anunta adplayers.ro. Informatia vine la scurt timp dupa ce compania de cablu a renuntat sa mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunand in schimb, de la 1 octombrie, Digi World si Digi Life, din portofoliul propriu.

Surse din piata afirma ca intelegerea de retransmisie cu Eurosport expira la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat in acest moment in detaliile financiare. Concret, pentru a prelua continutul Eurosport 1 si 2, RCS&RDS n-ar mai fi de acord sa achite circa 0,4 euro/luna/abonat, ceea ce, in conditiile actuale, ar insemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta in conditiile in care in Ungaria, spre exemplu, preturile pentru Eurosport 1 si 2 ar fi mai mici cu peste 50% fata de Romania: 0,09 euro/luna/abonat.

„Eurosport e cel mai scump post din grila cablistilor si asta e o informatie de notorietate in piata media”, au precizat profesionisti din televiziune pentru GSP.