Dupa munca si rasplata: Halterofilul Razvan Martin primeste un apartament si 5000 de euro de la autoritatile din Baia Mare

1230

Halterofilul Razvan Martin de la CSM Bistrita, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, va primi pentru performanta sa 5.000 de euro din partea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, un apartament si o suma de bani de la Consiliul Local.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandru Pugna, a anuntat ca in acest sens va fi introdus un proiect de hotarare pe ordinea de zi a sedintei CJ de la sfarsitul lunii august.

„La sfarsitul lunii va fi sedinta de Consiliu Judetean, iar lui Razvan Martin ii va fi acordat un premiu in valoare de 5.000 de euro” , a spus Pugna.

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, a precizat ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local va propune un proiect de recompensare a sportivilor de la CSM Bistrita participanti la Jocurile Olimpice de la Londra.

„Va fi un proiect de hotarare in urma caruia Razvan Martin va primi cheile de la un apartament, pentru ca a spus mereu ca isi doreste o casa, dar si o suma de bani. Tot bani vor primi si ceilalti sportivi. Este felul prin care cetatenii municipiului Bistrita le spun multumesc celor care au fost la Londra”, a spus Cretu.

Pentru rezultatele deosebite obtinute la Jocurile Olimpice de la Londra, halterofilii Razvan Martin (medalie de bronz) si Gabriel Sincraian, Adrian Crisan (locul 5 la tenis de masa), gimnastii Marius Berbecar si Cristian Bataga, dar si antrenorii lor de la CSM Bistrita, au primit joi distinctia „Trofeul de excelenta” din partea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud.

„Pentru a aduce inca un omagiu sportivilor care reprezinta cu succes Romania, municipiul Bistrita si judetul Bistrita-Nasaud la intrecerile Jocurilor Olimpice, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud a instituit distinctia Trofeul de excelenta. Acesta se acorda sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor precum si unor personalitati care isi aduc o deosebita contributie la dezvoltarea sportului, la promovarea olimpismului si idealurilor olimpice”, a declarat Constantin Florian, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud.

Razvan Martin s-a declarat pesimist in ceea ce priveste participarea Romaniei la urmatoarea editie a JO, de la Rio de Janeiro. „Aceasta medalie inseamna foarte mult pentru mine, mi-am dorit-o inca de acum patru ani, de la Beijing. Am mers la Beijing sa vad cum e, sa ma obisnuiesc, sa stiu cum va fi la Londra. Abia acum am realizat ce performanta mare am reusit. Sper sa continui pe acest drum si la urmatoarea editie medalia sa fie mai stralucitoare. Am primit si masina Renault de la COSR. Inca nu am permis. Ce o sa fac? Conduc fara permis. Nu am primit inca apartamentul promis de Florian Walter, dar oricum nu ma mut la Bucuresti, raman la Bistrita. Nu stiu ce ma asteapta peste patru ani, timpul va decide. La Rio nu cred ca vor fi mai multi sportivi si mai multe medalii, cred ca va fi invers, mai putini sportivi si mai putine medalii, pentru ca nu vine nimic din spate. Sa mergi cu 100 de sportivi si sa iei o medalie? La Jocurile Olimpice trebuie sa mearga numai cine merita si cine poate”, a spus Martin.