Ea este prima femeie din lume care conduce o echipa de F1

671

Peter Sauber, fondatorul Sauber F1 in urma cu 20 de ani, a desemnat-o oficial, joi, la conducerea echipei pe austriaca de origine indiana Monisha Kaltenborn, care devine astfel prima femeie aflata in functia de „team principal” in Formula 1.

Omul de afaceri elvetian va implini, duminica, 70 de ani si a afirmat de mai multe ori in ultima perioada ca nu doreste sa mai stea pe zidul boxelor la aceasta varsta. Absent de la Suzuka, unde duminica a avut loc Marele Premiu al Japoniei, Sauber a venit la Yeongam pentru a-i transfera oficial stefeta lui Kaltenborn, 41 de ani, care a primit la finalul anului 2011 si un pachet de actiuni ale echipei.

Petre Sauber ramane in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al grupului ce-i poarta numele, cu sediul la Hinwil (Elvetia) si seful „operatiunilor strategice”, se arata intr-un comunicat al Sauber F1. El a fost unul dintre primii patroni din automobilism care i-au oferit septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher posibilitatea de a concura, in cursele de anduranta.

„Decizia era luata de multa vreme, dar nu stabilisem data. Acum, este un moment bun pentru ca au fost mai multe curse la care nu am participat, printre care si MP Japoniei, unde echipa a inregistrat o excelenta performanta (n.r. – locul 3, ocupat de Kamui Kobayashi). Nu am niciun dubiu ca Monisha are toate calitatile necesare pentru a deveni un «team principal» remarcabil”, a explicat Sauber.

„Sunt constienta de responsabilitatea care imi revine. Suntem a patra echipa ca vechime in Formula 1 (n.r. – dupa Ferrari, McLaren si Williams) si faptul ca am reusit sa supravietuim intr-un mediu atat de dificl este formidabil. Mi-am fixat un tel foarte inalt si sunt convinsa ca pot face sa avanseze aceasta echipa, asa cum doreste Peter Sauber”, a declarat Kaltenborn.

Dupa 15 etape, echipa Sauber, formata din mexicanul Sergio Perez si japonezul Kamui Kobayashi, ocupa locul 6 in clasamentul constructorilor.

Duminica, la Yeongam, are loc Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud.